16 April 2017

KERETA BESI VS HOT WHEEL

Teringat aku suatu ketika dulu...tatkala waktu tu masih remaja..era akhir tahun 70-an hingga 80-an.

Tatkala itu..aku masih lagi dlam sekolah rendah...antara minat aku waktu tu...beli kereta kecil besi..yg aku panggil kereta besi..

Ingat lagi...waktu tu..dengan duit lebihan belanja sekolah..dihimpun..dapat la beberapa buah kereta, lori treller, lori bomba..dan berbagai2 lagi variasi kenderaan yg aku himpun dan main di waktu senggang..

Nampaknya...zaman berpatah balik bak roda...kemunculan kembali kereta2 hot wheel....yg dulu asalnya dari rancangan kartun yg juga selalu aku tonton..

Kini....kereta2 hot wheel banyak kedapatan di beberapa kedai dan menjadi bahan collector peminat2nya...

Tatkala aku berkunjung ke galeri kawan aku...Galeri Seni Piring Hitam Perlis kepunyaan Mushtari...aku berpeluang mengimbau balik kenangan dengan kereta besi ni....Cuma..aku tidak simpan dengan baik kereta2 besi ni...sebaliknya Mushtari masih lagi menyimpan dengan baik kereta2 besinya...dan sekarang mengumpul dan simpan kereta2 hot wheel ni...dan pamerkan di galeri..

Tahniah Mushtari....

Melihat kereta2 ni...mampu mengimbau kenangan lalu...Selain kereta2 besi ni...turut terdapat dlm simpanan Mushtari...adalah piring2 hitam LP, cd, kaset dan berbagai lagi...yg boleh dilihat di galeri..

Teruskan usaha ni Mushtari...utk tatapan generasi akan datang...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...