08 April 2017

HAPPY BIRTHDAY IBU

Suasana sejuk pagi..menggigit hingga ke tulang sum-sum. Tambahan pulak sekarang ni....musim hujan baru bermula selepas berakhirnya musim angin timur.

Seperti kebiasaan...pepagi ni..menjadi rutin, seusai solat subuh...bersiap utk hantar Kakak Dina ke sekolah.

Pagi..sekarang ni cepat cerah..namun kereta agak banyak di atas jalan..masing2 bergegas utk hantar anak ke sekolah...dan ke tempat kerja...ligan nak punch card.

Sebaik sampai di hadapan sekolah...Kakak Dina hulurkan duit..

"Ayah beli kek kat Ibu..."

Rupa2nya...Kakak dah share dengan Bang Cik dan Adik utk belikan kek birthday buat Ibu...ada la dlm RM15.00

"Ok...", balas aku...

Hari tu...adalah hari ulang tahun Ibu. Anak2 nak buat suprise kat Ibu....😊

Takpa la....nanti akan aku order kek...dan akan aku top up sikit..beli kek yg special sikit...

Tengah hari..seusai solat Jumaat...aku terus ke Resepi Rahsia...😎

Melihat-lihat kek....

Inilah kali ke-2 aku dtg ke Resepi Rahsia...1st time dulu masa bawak Adik naik motor dari Kangar ke Jitra..singgah jap kat Resepi Rahsia, Jitra...merasa kek dan air coklat...

Boleh tahan harganya...bagi org kampung macam aku la..

Takpa la...bukan selalu..sekali-sekala..bagi meraikan keluarga..terutama isteri yg sambut birthday...dan pengharapan anak2 yg minta belikan kek utk raikan birthday ibu kesayangan mereka.

Setelah pilih dan buat pembayaran...aku bagitau staf Resepi Rahsia tu..petang nanti aku dtg ambil kek tu...

Jam 5 petang....ambil Kakak Dina kat sekolah...terus aku ke Resepi Rahsia utk ambil kek...

Sampai rumah..anak2 panggil Ibu...

"Supprise....Happy Birthday Ibu...."


Moga2..menjadi kenangan terindah utk diingati anak-cucu nanti....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...