01 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ SUBARU

Assalamu'alaikum,


Selamat berhujung minggu dan selamat mula bekerja esok hari...


Bersambung lagi dalam penceritaan perjalanan aku sekeluarga semasa mengunjungi pameran Kuala Lumpur International Motor Show 2013 yang lalu.


Hati ini teringin juga nak melawat EICMA yang selalu diadakan di Milan, Itali.... tapi belum mampu lagi buat masa ni... jadi kat sinilah aku dan sekeluarga datang... mengisi masa cuti sekolah hujung tahun 2013 ni...



OKlah...


Selepas melihat-lihat model-model kereta Honda... kami berpindah pula ke bahagian kiri Hall 2 ni yang menempatkan ruang pameran dari jenama Subaru... yang terkenal dengan kereta-kereta powernya...


Model pertama yang aku lihat adalah Impreza WRX STi...


 photo P1170847_zpsaaf351f6.jpg


Kereta yang cukup power yang nadinya menggunakan enjin boxer. Kalau motorsikal tu.. tak lain tak bukan.. BMW ler..


 photo P1170846_zps61d19fce.jpg


Model yang menjadi pilihan kebanyakan pemandu-pemandu rally...


Inilah dia... rupabentuk enjin boxer turbo tu...


 photo P1170848_zps6977e250.jpg



Bersebelahan dengan Impreza ni.. dipamerkan model BRZ..


 photo P1170850_zpsb2b7b142.jpg


 photo P1170849_zpsf8f1e514.jpg



Model yang agak executive... iaitu Legacy


 photo P1170851_zpsf47cf818.jpg


 photo P1170852_zpse266f50d.jpg


Model SUV...


 photo P1170853_zpsfc43a6b0.jpg


 photo P1170854_zpsd939d24a.jpg


Dan MPV...


 photo P1170856_zpsfad0ea9c.jpg


 photo P1170857_zps5ddf82fa.jpg


Tak banyak model-model Subaru yang dipamerkan...


Di sebelah ruang pameran Subaru... terhidang pula model lori dari UD Truck


 photo P1170858_zpsbe95435e.jpg


 photo P1170859_zpsaff80633.jpg


Selepas melihat lori ni... kami berehat sebentar... lenguh kaki dah ni... baru cover 1/3 dari pameran rasanya...


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam


-bersambung-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...