10 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ PEUGEOT

Assalamu'alaikum,


Dari ruang pameran Hall 2, kami sekeluarga keluar dan bergerak pula ke ruang pameran Hall 3.


Kat dewan ni, terdapat lagi beberapa jenama kereta yang terdiri dari Peugeot, Citreon, Perodua dan beberapa gerai peniaga aksesories kereta serta kereta-kereta yang memasuki pertandingan Mean Machine.


Sebelum melanjutkan pengembaraan kami di ruang pameran kat dewan ni... buat sementara waktu kami berehat seketika, beri peluang anak-anak makan-minum dulu bekalan yang dibawa yang berupa roti dan air mineral. Kasi mereka tenaga sikit sebab banyak lagi kenderaan-kenderaan yang nak dilihat.



Selepas berehat seketika, kami masuk ke ruang pameran kereta Peugeot atau orang kampung aku panggil Pijot.


Model pertama yang kami lihat adalah model coupe iaitu RCZ.


 photo P1170890_zps9388c371.jpg


Yang bestnya, RCZ ni model sport coupe, didatangkan dengan 2 pilihan enjin sama ada petrol atau diesel dan seperti biasa gear box manual atau auto.


 photo P1170891_zps635c6282.jpg


Model Compact 208 pula, dipamerkan 2 model iaitu 208 5 pintu dan 208 GTi.


208 5 pintu..


 photo P1170903_zps9f798735.jpg


 photo P1170902_zps1e96e0c6.jpg


208 GTi... merupakan model 1.6 turbo..


 photo P1170893_zpsfd5cf3b6.jpg


 photo P1170892_zpsa4d49253.jpg


Model Family iaitu 508 GT


 photo P1170895_zpsfd28888d.jpg


 photo P1170894_zpsab70237c.jpg


Model Executive... 408 Griffe versi 1.6L Turbo


 photo P1170896_zps2b006e1c.jpg


 photo P1170897_zps7c73b0ec.jpg


dan SUV 2008 Crossover...


 photo P1170898_zpsef4c8435.jpg


 photo P1170900_zps7c8e0296.jpg


Seperti sebelum ni kat ruang-ruang pameran yang lain, untuk kami dapatkan souvenir, perlu 'like' facebook mereka dulu. Dapat pun cuma beg saja... alhamdulillah.. rezeki juga tu.. B-)


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam


-bersambung-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...