26 November 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ TOYOTA

Assalamu'alaikum,


Bersambung lagi ceritera pengalaman kami sekeluarga mengunjungi pameran kereta di KL International Motor Show 2013 yang telah berlangsung di PWTC yang lalu.



Selepas berlegar-legar sekitar kawasan pameran Lexus, kami berpindah pula ke kawasan pameran Toyota. 



Toyota menyediakan satu ruang kecil untuk bergambar. Kami hanya perlu 'like' facebook fanpagenya gambar terus diambil. Inilah gambar kami sekeluarga ketika berada di bahagian tu.


 photo 1384750505894_small_zps142235e1.jpg


Gambar kami terus dihantar oleh mereka ke facebook page milik aku....



 photo IMG_20131118_131456_zps02510cfb.jpg

Peace Yo.... Tengok sat gambar tadi kat facebook...ada keluar ke tak.. 


 photo P1170776_zps72af3e0a.jpg



Kat tepi kawasan pameran Toyota ni, disediakan kawasan untuk pengunjung berhenti berehat sat. Maka.. anak isteri aku terus lepak kat situ sekejap.. memberi peluang untuk aku melihat-lihat kereta-kereta Toyota yang dipamerkan.


 Antara kereta yang mula aku lihat adalah kereta NS4 yang diletakkan di atas stage bergerak. Rasanya kereta ni adalah kereta konsep dan hybrid.



 photo P1170761_zps965a5cb4.jpg


Bila nak ada kat pasaran pun tak taulah. 



 photo P1170757_zpsf0103ed6.jpg


Dari situ... aku bergerak untuk melihat sebuah lagi kereta konsep dari Toyota iaitu Toyota Fun Vii.


 photo P1170774_zps61436791.jpg


Vii ni adalah singkatan dari Vehicle Interactive Internet.


 photo P1170773_zps7d282c09.jpg


Yang syoknya...cermin kereta ni dah jadi macam monitor...macam-macam gambar keluar dan boleh dilihat kat kereta ni....futuristik katakan...


 photo P1170772_zpsef3dbf34.jpg



Dari situ...aku berpindah pula ke model Camry Hybrid...



 photo P1170779_zpsc464e2f1.jpg


La ni dah jadi musim...semuanya perkenalkan model hybrid...


 photo P1170777_zps8fae09d5.jpg


Untuk model MPV, Toyota pamerkan model Previa.


 photo P1170780_zpsa7684a32.jpg


 photo P1170782_zpsd8fda200.jpg


Dan tidak ketinggalan... Viosnya..


 photo P1170784_zps28373686.jpg


 photo P1170783_zpsa4342883.jpg


Dari Toyota, kami gerak pula ke ruang pameran yang menempatkan model-model Volkswagen. Orang-orang tua kata... Wak Segan... =P


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam


-bersambung-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...