29 November 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ HONDA

Assalamu'alaikum,


Kembali bersiaran... Bukan apa, aku baru jer balik dari out-station kat Langkawi 2 hari 1 malam.. menjalankan tugasan kat Hospital Langkawi.


Sambung balik ceritera aku dan family kat Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS) 2013 yang lalu.



Dari Hall 1, kami seberang ke sebelah... ke Hall 2.


 photo P1170829_zpscc92394b.jpg


Hall 2 mempamerkan model-model dari Honda, Subaru, Nissan, Isuzu dan beberapa gerai yang menjual aksesori-aksesori kenderaan.


Sebaik sampai ke Hall 2 ni, kami tuju ke arah ruang pameran Honda. Honda hanya mempamerkan model-model sedia ada yang diupgredkan.



Model pertama yang dilihat adalah Jazz yang digunakan dalam perlumbaan di Sepang (SIC).


 photo P1170831_zpsca91a921.jpg


Macam-macam diupgred... sesuai untuk perlumbaan...


 photo P1170833_zps664ac790.jpg



Selepas tu... kami tuju ke model CR-Z pulak. 


 photo P1170834_zps707a7db7.jpg


Dan semestinya dan sememangnya adalah Hybrid.


 photo P1170835_zpse1a71b02.jpg



Sebelum ke model Honda yang lain, kami singgah sebentar kat satu penjuru ruang pameran Honda ni. Kat situ disediakan permainan video game. Isteri dan aku turut mencuba permainan tu yang berkonsepkan 'hijau'.


Lupa nak bagi tau.. Honda membawa konsep hijaunya.. iaitu konsep mesra alam...


Selepas bermain permainan video tu... kami lihat pula model Accord. 


 photo P1170837_zpsb98e5cf7.jpg


Ini adalah Accord baru. Accord lama nak bagi kat Proton kot bagi menggantikan Perdana sekarang ni... =P


 photo P1170836_zpse01bbb2b.jpg


Kelihatan kat atas stage yang bergerak adalah sebuah model sport EV-Ster.


 photo P1170839_zps93b8cc38.jpg


Tak tahu pulak sama ada model ni dah ada kat atas jalan.. atau hanya sebuah model konsep.


 photo P1170840_zps082ee8e9.jpg



Berdekatan dengan EV-Ster ni... Odyssey...


 photo P1170841_zps6012aa5c.jpg



Juga terdapat CR-Z Mugen...


 photo P1170842_zpsb2f96427.jpg


 photo P1170843_zps525d1d2c.jpg


Dan... tidak ketinggalan Accord Plug In Hybrid. 


 photo P1170844_zpsd3895c08.jpg


Hanya ini saja model-model yang Honda ketengahkan pada pameran kali ni...


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam


-bersambung-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...