17 Mac 2013

CARI MAKAN 5/2013: KULIM

Rabu
23 Rabiul Akhir 1434
6 Mac 2013



Assalamu'alaikum,



Selepas Langkawi... nampaknya.. aku harus ke Kulim pula... 



Dengan apa??... Dengan Siput Sedut kesayangan ler.. Kesian pulak kat Kerbau Hitam... punya ler lama berehat...



Seawal jam 7 pagi... aku mula bergerak. Alhamdulillah... cuaca amat baik.. dengan angin sejuk...



Perjalanan aku melalui Kodiang, Pulau Pisang... terus ke Teluk Malik, Kepala Batas.. dan akhirnya singgah sekejap di Hospital Sultanah Bahiyah untuk mengambil tools dari Syaiful...



 photo 20130306_092308_zps169c5d49.jpg



Selepas ambil apa yang patut.. terus aku gerak... dan akhirnya berhenti sekejap kat Gurun untuk hilangkan rasa lenguh dan selesaikan hajat...



Tak lama... aku terus ke Kulim...



 photo 20130306_104428_zpsf88c0960.jpg



Terasa dahaga dan lapar pulak...



Jadi... berhenti sekejap kat gerai yang biasa aku singgah... berhadapan dengan kilang solar kat Kulim High Tech...



Perut kena isi dulu... satgi bila buat kerja... senang.. tak lah dok lapar saja.. Lagi pun aku nak buat QC test untuk 2 mesin nanti...



 photo 20130306_132029_zps0033acc8.jpg


Tup.. tap... tup.. tap... siap 2 mesin x-ray.. Sebijik General X-ray.. sebijik Mobile X-ray..


Tengok.. tengok jam dah pun menunjukkan jam 4 petang. Baru terasa lapar...



  photo 20130306_155758_zps13512608.jpg



Selesai tugasan... sebelum ke hotel penginapan... kena isi perut dulu...



Pekena bihun sup dulu kat Tat Nasi Ayam...



Kali ni... aku menginap kat Hotel Seri Malaysia, Kulim. Harga yang dikenakan kat aku... RM140 semalam...



Jom.. aku kongsikan serba sedikit keadaan bilik di Seri Malaysia, Kulim ni...



 photo 20130306_170445_zpsf5a5a2dd.jpg



 photo 20130306_170458_zps34192289.jpg



 photo 20130306_170528_zps32180e12.jpg



 photo 20130306_170533_zpse46db1c8.jpg



 photo 20130306_170545_zpsac7c23ca.jpg



Tak banyak aktiviti aku kat sini... cuma.. baca.. baca.. baca... buku yang aku bawa...



"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...