31 Disember 2012

RIDE MELASAU: BALIK PERLIS

Isnin
10 Safar 1434
24 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Pertama-tama kali... aku ucap takziah atas musibah yang melanda penduduk pantai timur... yang dilanda banjir.




Semoga semua dapat bersabar dengan ujian Allah... dan semoga semuanya akan dipermudahkan Allah Ta'ala.

30 Disember 2012

RIDE MELASAU: ANAK MENAKAN

Ahad
9 Safar 1434
23 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Bersambung lagi kisah Ride Melasau di hari yang ke-2.




Hari ni... aku ke Batu Laut, Banting... melawat anak saudaraku yang baru lahir November lepas.

28 Disember 2012

RIDE MELASAU: PERJALANAN

Sabtu
8 Safar 1434
22 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Dua minggu lepas aku merancang... Dan hari ni bermulanya... sekali lagi solo ride aku yang aku namakan Ride Melasau.




Apa yang Melasau tu. Haaa... Melasau tu singkatan dari MELawat Anak SAudara barU...

27 Disember 2012

SELAMAT DATANG USTAZ ASYRAF

Khamis
6 Safar 1434
20 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Alhamdulillah... semua tugasan yang diamanahkan di Hospital Langkawi telah selesai dilaksana.




So... hari ni aku pulang ke Perlis. Lagi pun dah berjanji dengan Ustaz Asyraf... yang datang dari Perak... untuk membawa beliau ke homestay.

26 Disember 2012

CARI MAKAN 2012: LANGKAWI

Rabu
5 Safar 1434
19 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Sekali lagi... tuntutan out-station ke Langkawi.




Tugasan kali ni... siapkan QC test C-arm dan buat re-test untuk mobile x-ray yang dikatakan kV out of spec.

25 Disember 2012

ON-CALL: DIS 2012

Sabtu
1 Safar 1434
15 Disember 2012



Assalamu'alaikum,



Hari ni.. 1 Safar 1434... atau 1.2.34.. cantik tarikh ni.. =)



Minggu ni... aku bertukar jadual on-call dengan Nadzari... bagi memberi peluang beliau berjalan-jalan bersama familinya.

14 Disember 2012

USER TRAINING 2012: WAD TINGKAT 2

Khamis
29 Muharram 1434
13 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Agak lama dah aku tak beri user training.




User training ni dianjurkan oleh syarikat tempat aku kerja... diberikan kepada staf Hospital Tuanku Fauziah.

12 Disember 2012

CARI MAKAN @ SIK

Isnin
26 Muharram 1434
10 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Sekali lagi... tugasan menuntutkan aku travel ke Hospital Sik.




Seperti biasa... Siput Sedut menjadi tunggangan.

11 Disember 2012

FDT 2012: LEMBAH BUJANG

Ahad
25 Muharram 1434
9 Disember 2012




Assalamu'alaikum,




Family Day Trip (FDT) kali ni bukannya dirancang pun. Bangun pagi... terus teringat nak bawa famili jenjalan sambil belajar sejarah. Jadi... tempat tumpuan kali ni adalah Muzium Arkeologi Lembah Bujang... yang letaknya di Merbok, Kedah.




Kali terakhir aku melawat Muzium Arkeologi Lembah Bujang ni semasa aku bersekolah dahulu... sekitar tahun 80an. Begitu lama dulu. Sekarang ni.... dah tua dah. Macam manalah agaknya keadaan muzium tu.

06 Disember 2012

CARI MAKAN @ KULIM

Rabu
21 Muharram 1434
5 Disember 2012



Assalamu'alaikum,



Hari ni... tiba jadual untuk tugasan di Hospital Kulim.



Tugasan kali adalah untuk laksanakan preventive maintenance untuk General X-ray dan C-arm.

04 Disember 2012

KEM GENERASI AL-QURAN

Sabtu
17 Muharram 1434
1 Disember 2012



Assalamu'alaikum,



Cuti sekolah dah pun bermula hampir sebulan yang lepas. Pelbagai program telah dianjurkan oleh pelbagai pihak bagi memenuhi ruang masa lapang para pelajar.



Aku juga turut mengambil peluang untuk hantar Kakak Dina. 

03 Disember 2012

SERVICE ELEGAN: 17,127KM

Isnin
19 Muharram 1434
3 Disember 2012



Assalamu'alaikum,



Selesai tukar minyak enjin Kerbau Hitam....



Tiba pula untuk tukar minyak enjin Seput Sedut pula...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...