31 Oktober 2012

KXO-80G WHITE IMAGE - PT2

Catatan Ayah



Selasa
7 Zulhijjah 1433
23 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Catatan ni adalah kesinambungan dari catatan perihal masalah yang berlaku pada General X-ray Toshiba KXO-80G yang aku tulis minggu lepas. Perinciannya boleh dibaca di sini.



Masalah white image atau dikenali juga sebagai off-center. Yang mana mengakibatkan imej yang terhasil sebelah cerah dan sebelah gelap.

30 Oktober 2012

LITAR LUMBA

Catatan Ayah



Selasa
15 Zulhijjah 1433
30 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Kali ni... aku nak kongsi satu artikel yang ditulis oleh salah seorang sahabat permotoran aku... iaitu Ustaz Asyraf Ismail dari Ipoh, Perak mengenai keperluan penambahan Litar Lumba di Malaysia ni...

29 Oktober 2012

PULANG KE PERLIS

Catatan Ayah



Isnin
6 Zulhijjah 1433
22 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Terpampang di dada akhbar akan kejayaan Zulfahmi dan Hafizh Syahrin hari ni... Satu pencapaian yang amat membanggakan.



Dan hari ni... aku dan Che Ami akan bergerak pulang ke Perlis. Kami keluar seawal jam 8 pagi.. dan sempat bersarapan di Restoran Rumpun.

28 Oktober 2012

MOTOGP DI SIC

Catatan Ayah



Ahad
5 Zulhijjah 1433
21 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Inilah harinya yang ditunggu-tunggu...



Hari ni lah berlangsungnya... salah satu kejohanan dunia di SIC Sepang... iaitu Malaysian Grand Prix 2012... 

27 Oktober 2012

BMW C650GT/SPORT - KEMASKINI

Catatan Ayah



Sabtu
11 Zulhijjah 1433
27 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Artikel ini telah diterbitkan di dalam Berita Harian bertarikh 27 April 2012 dalam segmen Auto...
 


Bila aku mampu pakai scooter ni pun tak tau ler..... =P

UJIAN MASA MOTOGP

Catatan Ayah



Sabtu
4 Zulhijjah 1433
20 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Pagi yang indah dan sejuk di Selayang. Cuaca nampak cun pagi ni... moga-moga berkesudahan dalam keadaan cerah baik hingga ke petang nanti.

25 Oktober 2012

TRIP MOTOGP

Catatan Ayah



Jumaat
3 Zulhijjah 1433
19 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Oktober datang lagi....



Bila masuk oktober ni... apalagi... bulan Motogp ler...

24 Oktober 2012

KXO-80G WHITE IMAGE

Catatan Ayah


Khamis
2 Zulhijjah 1433
18 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Hari ni... aku nak tulis berkenaan problem yang terjadi kat General X-ray Toshiba KXO-80G kat HTF ni... sebagai rujukan aku pada masa akan datang.



Masalahnya masih belum diketahui puncanya dan telah berlaku sejak beberapa minggu yang lalu.

17 Oktober 2012

AIR

Catatan Ayah



Isnin
29 Zulkaedah 1433
15 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Air....



Salah satu elemen yang penting dalam kehidupan kita.

15 Oktober 2012

TRIP KE KHLONG NGAE

Catatan Ayah



Sabtu
27 Zulkaedah 1433
13 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



2-3 bulan lepas... ketika minum-minum... aku dan Che Ami ada dok nyembang bab pakaian bundle. Lalu Che Ami mencadangkan kat aku untuk melihat-lihat bundle kat Ban Khlong Ngae, Thailand.



Banyak yang menarik dapat dilihat di situ.... dan Che Ami merancang untuk ke sana selepas musim menuai padi.

10 Oktober 2012

SALAH PARKING

Catatan Ayah



Selasa
23 Zulkaedah 1433
9 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Parking...



Semasa belajar nak ambil lesen memandu.. kita akan diajar cara-cara memarkirkan kereta.

09 Oktober 2012

DEBU

Catatan Ayah



Selasa
23 Zulkaedah 1433
9 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Debu...



Debu salah satu elemen yang boleh dikatakan penting juga dalam kehidupan kita.

08 Oktober 2012

AIR COND KENARI... 182198 KM

Catatan Ayah



Sabtu
20 Zulkaedah 1433
6 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Kebelakangan ni... temperature Kenari aku selalu naik tinggi... tambahan jika on air-cond.



Aku perasan semenjak hantar mak aku ke Bayan Lepas yang lalu. Bila tak on air-cond... temperature ok...

06 Oktober 2012

PERANCANGAN 2013

Catatan Ayah



Jumaat
19 Zulkaedah 1433
5 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Lama juga aku memendamkan hasrat aku ni. Asyik dok plan saja tapi jadinya dak jugak.



Kali ni... insyaAllah akan aku cuba realisasikan juga.

05 Oktober 2012

MENU RAKYAT

Catatan Ayah



Khamis
18 Zulkaedah 1433
4 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Dah lama dah rasanya kedai-kedai makan sekitar Kangar menyediakan menu rakyat ni. 



Menu yang disediakan ada 2 set iaitu menu sarapan yang berharga RM 2 dan menu makan tengahari yang berharga RM 4.

04 Oktober 2012

MASUK BUKU APPOINMENT

Catatan Ayah



Selasa
17 Zuljaedah 1433
3 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Panas sungguh cuaca dalam 2-3 hari kebelakangan ni.



Rasa macam terbakar kulit semasa tunggang motor waktu balik makan tengahari kat rumah.

03 Oktober 2012

C-ARM GE STENOSCOP 2

Catatan Ayah



Isnin
15 Zulkaedah 1433
1 Oktober 2012



Assalamu'alaikum,



Alhamdulillah... akhirnya selesai juga riwayat hidup salah sebuah mesin x-ray yang terdapat kat HTF ni. 



Mesin tersebut adalah c-arm model GE Stenoscop 2. Mesin ni dah digunakan di HTF sejak lebih 10 tahun yang lalu.

02 Oktober 2012

JALAN-JALAN ALOR STAR

Catatan Ayah



Ahad
14 Zulkaedah 1433
30 September 2012



Assalamu'alaikum,



Tak pernah lagi aku dok jalan-jalan kot dalam Alor Star semenjak zaman persekolahan... cuma jika ada kerja yang perlu diselesaikan... go straight to the point place... (betui ke english aku ni...)



Selepas selesai meracun rumput sekeliling rumah... bersiap anak-anak.. kami sekeluarga terus menuju ke Alor Star.. dengan tujuan utama untuk ke Klinik Maha di Alor Star.

01 Oktober 2012

TAYAR MOBILETT PLUS E

Catatan Ayah



Khamis
11 Zulkaedah 1433
27 September 2012



Assalamu'alaikum,



Sekali lagi... ketika mengambil lagi satu mobile x-ray yang terletak kat Wad Tingkat 3 untuk dibawa turun ke JPD... aku dapati ada sedikit masalah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...