29 September 2012

ALHAMDULILLAH

Catatan Ayah



Khamis
10 Zulkaedah 1433
26 September 2012



Assalamu'alaikum,



Alhamdulillah... ketika balik makan tengahari tadi... isteri beritahu satu berita yang menggembirakan hati.

28 September 2012

DAH TERTULIS

Catatan Ayah



Rabu
10 Zulkaedah 1433
26 September 2012



Assalamu'alaikum,



Hujan agak lebat hari ni... semenjak tengahari. Awan mendung dah kelihatan semenjak pagi lagi.



Dah dua tiga hari... Kangar dok asyik hujan saja... kalau tak pagi... petang atau malam. Apa-apa pun.. syukur alhamdulillah dengan hujan mahu pun panas.. yang Allah anugerahkan kepada kita. Jangan sesekali mengeluh....

26 September 2012

BULB MOBILETT PLUS E

Catatan Ayah



Rabu
10 Zulkaedah 1433
26 September 2012



Assalamu'alaikum,



Alhamdulillah... hari ni rasmilah sudah penyerahan bangunan baru MRI yang menempatkan mesin-mesin x-ray baru... diserahkan dari kontraktor kepada pihak HTF.



Khabarnya.. majlis dijalankan pada pukul 10.30 pagi dan dirasmikan oleh Menteri Besar Perlis...

25 September 2012

SELAMAT AKHIRNYA...

Catatan Ayah



Sabtu
6 Zulkaedah 1433
22 September 2012



Assalamu'alaikum,



Alhamdulillah.. Adik Ein selamat sampai dari Melaka kurang lebih pukul 9 malam semalam... dan Adik Syuhada selamat sampai dari KL kurang lebih pukul 1 pagi...



Terima kasih juga diucapkan kepada As sekeluarga yang menjamu kami semua dinner semalam...

24 September 2012

PERJALANAN MAK BERMULA

Catatan Ayah



Jumaat
5 Zulkaedah 1433
21 September 2012



Assalamu'alaikum,



Tibalah masanya... setelah beberapa tahun menanti... akhirnya Allah mengizinkan mak aku untuk menjadi tetamu-Nya.. menunaikan ibadah haji..

20 September 2012

WASTE CHAMBER 2 ERROR

Catatan Ayah



Khamis
4 Zulkaedah 1433
20 September 2012



Assalamu'alaikum,



On call.. itulah salah satu tanggungjawab yang perlu dipikul bila bekerja dalam bidang aku... Kami sepejabat telah berkongsi.. dan telah membahagi hari yang mana setiap orang akan kena on-call selama 4-5 hari seorang.. secara bergilir-gilir...



Sekali lagi dalam bulan september ni.. aku telah kena on-call selama 5 hari.. jadi tak boleh ke mana-manalah selama 5 hari tu.. standby jer kat rumah... sebab jika ada panggilan... aku perlu attend dalam masa 5 minit...

19 September 2012

ERGONOMICS & MANUAL HANDLING...

Catatan Ayah


Rabu
3 Zulkaedah 1433
19 September 2012



Assalamu'alaikum,



Lagi sekali... hari ni aku kena hadirkan diri ke Regional Office... menghadiri training yang bertajuk "Ergonomics & Manual Handling in Workplace"...



Antara yang terlibat dari Kangar selain aku adalah Mat Noq, Own, Zamri, Suhail, Fiza dan Aishah...

18 September 2012

PEMASANGAN BATERI MOBILETT PLUS HP

Catatan Ayah



Selasa
2 Zulkaedah 1433
18 September 2012



Assalamu'alaikum,



Hampir 2 minggu tugasan aku untuk memasang bateri baru ke mobile x-ray Siemens Mobilett Plus HP tertunda.



Mulanya disebabkan training yang perlu aku hadiri di Alor Star... dan kemudiannya bercuti sebab mengadakan majlis bacaan yaasin kat rumah... untuk mak yang akan mengerjakan haji... yang akan berangkat ke Tanah Suci pada 22 September 2012 nanti...

17 September 2012

NAT POKOK GETAH

Catatan Ayah



Isnin
1 Zulkaedah 1433
17 September 2012



Assalamu'alaikum,



Nat. Mungkin ada orang akan fikir..nat dan skru.



Tapi..bagi orang utara ni..mesti dah tahu apa itu nat.

16 September 2012

WELCOME ABEAWE..

Catatan Ayah



Ahad
29 Syawal 1433
16 September 2012



Assalamu'alaikum,



Terlebih dahulu.. aku ucapkan Selamat Hari Malaysia yang ke-49..



Beberapa minggu yang lepas.. aku telah menerima panggilan dari Abeawe.. yang katanya akan datang untuk bercuti ke Langkawi..

13 September 2012

BELAJAR BERKOMUNIKASI...

Catatan Ayah



Jumaat
27 Syawal 1433
14 September 2012



Assalamu'alaikum,



Rupa-rupanya.. cara berkomunikasi juga penting dalam melaksanakan tugasan seharian.. dan sepanjang kehidupan..



Silap berkomunikasi.. maka silaplah tanggapan orang lain terhadap kita.. dan silap-silap bakal menimbulkan kemarahan orang.. itu yang aku telah pelajari selama 2 hari semasa menghadiri kursus Mastering Communication Skill With Confidence di Alor Star...

08 September 2012

HTF BAKAL BERUBAH WAJAH - 13

Catatan Ayah



Sabtu
21 Syawal 1433
8 September 2012



Alhamdulillah.. kira-kira 2 bulan lebih.. kontraktor dok pulun.. akhirnya bangunan baru yang menempatkan mesin-mesin x-ray yang baru telah siap.. 



Bangunan baru Jabatan Pengimejan Diagnostik.. yang menempatkan 4 mesin utama.. iaitu MRI, CT Scan, General Fluoroscopy dan General X-ray.. bagi menggantikan mesin-mesin MRI, CT Scan dan General Fluoroscopy yang lama.. yang telah rosak akibat telah ditenggelami banjir pada tahun 2010 yang lepas..

07 September 2012

SEMANGAT KEMERDEKAAN...

Catatan Ayah



Jumaat
20 Syawal 1433
7 September 2012



Assalamu'alaikum,



Kita masih lagi dalam bulan kemerdekaan... Alhamdulillah.. sudah 55 tahun kita merdeka dari penjajahan.. semenjak tahun 1511...



Dijajah oleh Portugis, Belanda, Jepun dan British... dan akhirnya merdeka pada 31 Ogos 1957... 

06 September 2012

KEHIDUPAN DAN KEMATIAN...

Catatan Ayah


Khamis
19 Syawal 1433
6 September 2012


Assalamu'alaikum,


Mati itu pasti.. tidak akan lambat walau sesaat.. tidak akan cepat walau sesaat.. dan telah tertulis di Luh Mahfuz..


Sementara dok ada nyawa di badan ni... marilah kita beramal ibadah.. sebagai bekalan nanti..


Tak dak bekalan yang boleh dibawa.. cuma amal soleh dan doa anak-anak yang soleh sahaja...

05 September 2012

RAMAI SANGAT KA ORANG SAKIT...?

Catatan Ayah


Rabu
18 Syawal 1433
5 September 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah.. tamat sudah program selama 3 hari.. pre-T&C.. untuk mesin baru MRI, CT Scan, General Fluoro dan General X-ray..


Banyak yang aku pelajari hasil dari pengalaman selama 3 hari ni.. InsyaAllah.. akan aku kongsikan pengalaman tu nanti...

04 September 2012

GTTSBK DATANG RUMAH...

Catatan Ayah


Selasa
17 Syawal 1433
4 September 2012


Assalamu'alaikum,


Sabtu lepas.. aku amat berbangga dan berbesar hati... kerana telah menerima kunjungan dari kawan-kawan GTTSBK...


Ketika pulang ke rumah dari Program Alam Ria PASTI... aku telah menerima panggilan telefon dari salah seorang kawan aku dari GTTSBK.. iaitu Antu Korner.. yang mereka bercadang untuk datang ke rumah...

03 September 2012

ALAM RIA PASTI..

Catatan Ayah


Isnin
16 Syawal 1433
3 September 2012


Syawal dah pun ke pertengahannya.. dan masih ramai yang buat rumah terbuka...


Dan tak terlupa...tadika Bang Cik.. juga menganjurkan jamuan Aidil Fitri.. berserta program Alam Ria..

01 September 2012

SHIMADZU JERK

Catatan Ayah


Sabtu
14Syawal 1433
1 September 2012


Assalamu'alaikum,


Lama rasanya aku tak berkongsi pengalaman membuat troubleshooting mesin x-ray...


Semasa dalam bulan ramadhan yang lepas.... ketika aku ke JPD, HTF.. salah seorang Juru X-ray telah memberitahu aku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...