10 Ogos 2012

PASAR RAMADHAN TAMAN KEMAJUAN

Catatan Ayah


Jumaat
21 Ramadhan 1433
10 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Dah pun masuk 21 hari kita berpuasa..dan kini kita telah berada dalam fasa 10 hari dihujung Ramadhan..


Maka...pakat-pakat berebutlah kita..peluang yang masih berbaki...sepanjang ramadhan ni..mana tau kot-kot tahun depan dah tak berpeluang berjumpa dengan ramadhan lagi....


Di hujung-hujung ramadhan ni...selain berebut mengimarahkan masjid...ada juga di kalangan kita yang berebut-rebut mengimarah shopping complex..mencari baju raya.. hehe.. =P


Hari ni...aku nak berkongsi pengalaman berjalan-jalan di waktu petang...sementara nak berbuka di Pasar Ramadhan Taman Kemajuan...


Photobucket


Pasar ramadhan Taman Kemajuan ni...diadakan di bahagian depan Taman Kemajuan...dan memang sentiasa sesak dengan pengunjung.... Kebanyakan pengunjungnya terdiri dari penduduk-penduduk Taman Kemajuan sendiri..serta penduduk-penduduk kampung sekitar..juga orang ramai yang singgah selepas balik kerja...


Photobucket


Photobucket

Sebelah setesen minyak sana pun ada....


Juadah yang dijual...seperti kebiasaan pasar-pasar ramadhan sekitar Perlis...tapi masih belum ada apa yang ku cari...iaitu kambing golek... hehehe.. =)


Dengar khabarnya..kat Stadium Alor Star dan sebelah Giant...ada kambing golek...tapi rasa macam tak berbaloi nak pi sampai sana...semata-mata nak beli kambing golek..hehehe..


Takpalah... di sini aku nak berkongsi beberapa gambiran sekitar Pasar Ramadhan Taman Kemajuan...


Photobucket


Photobucket

Sedap soto ni..sayang sekali aku tak sempat beli sebab dah habis...



Photobucket

Cucur udang ni pun sedap...



Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Laicikang ni...aku rekemen...sedap....



Photobucket


OK lah...selepas membeli beberapa jenis kueh..aku pun balik ler..sat lagi dah nak berbuka...


"Pengalaman membentuk kematangan dan keperibadian..."


Wassalam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...