07 Ogos 2012

PASAR RAMADHAN KANGAR

Catatan Ayah


Selasa
18 Ramadhan 1433
7 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Dah pun masuk 18 hari kita berpuasa di bulan ramadhan ni... Alhamdulillah..


Sepanjang bulan ramadhan ni..ramai rakan-rakan motor dok buat pi berbuka puasa... di sana-sini..rasa hati macam nak join...tapi malas la pulak..nak ride dalam bulan posa ni...takpalah..tengok jer gambiran mereka kat dalam facebook....



Menu aku sepanjang ramadhan ni..hanyalah buah kurma, air laicikang...dan sedikit kuih muih...nasi rasa macam tak lalu..lagi pun aku makan nasi selepas balik tarawih...


Entah macam mana...terasa teringin nak makan daging kambing...dan kalau dapat..kambing golek..tapi mana mau dicari kalau sekitar Perlis ni...


Rata-rata pasar ramadhan dah aku jelajah...tapi masih belum ketemuan...


Setelah dok menerjah pasar ranmadhan di Kuala Perlis dan Simpang Empat...kali ni rasanya nak terjah pasar ramadhaan Kangar pulak.


Pasar ramadhan Kangar ni...letaknya di sekitar Stadium Utama, Kangar...


Photobucket


Ramai peniaga-peniaga yang boleh dikatakan memiliki kedai-kedai makan besar...berniaga di sini...


Beraneka jenis juadah...namun begitu..daging kambing tetap menjadi pilihanku...


Photobucket


Photobucket


Sebelum proses mencari daging kambing..aku dan wife pusing-pusing mencari makanan yang dipesan anak-anak...


Photobucket


Antaranya...nasi lemak yang dipesan Bangcik..yang berjaya berpuasa dah sekarang ni...di usia 6 tahun.. dah 4-5 hari dah berpuasa penuh...


Photobucket


Dan Ibu pulak teringin mee goreng mamak...


Pusing punya pusing...


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Akhirnya..ketemu jua dengan gerai yang menjual daging kambing...walaupun ianya gulai...dan bukannya panggang golek...aku beli sedikit...


Alhamdulillah...merasa jugak aku daging kambing...walaupun dengan hanya bergulai...


p/s: ke mana pulak nanti yer...


"Pengalaman membentuk kematatangan dan keperibadian..."


Wassalam

2 ulasan:

  1. hang pi alog stag, sebelah kompleks al Bukhari (giant. kat situ ad mcm mcm pesen masakan kambing.. kambing panggang tergolek dog ponnn ada..

    BalasPadam
  2. Sritanjung - terima kasih atas info...insyaAllah kalau pi Alor Staq..pi cari tengok..

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...