30 Ogos 2012

SERVICE KENARI... 178465KM

Catatan Ayah


Khamis
12 Syawal 1433
30 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Sekali lagi...perjalanan Kenari dah sampai tempat komanya...berhenti sat perjalanannya..dek telah tiba masa untuk selenggaraan...

29 Ogos 2012

KAWASAKI W800 - KEMASKINI

Catatan Ayah


Selasa
11 Syawal 1433
29 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Dalam setahun dua kebelakangan ni.. telah mula keluar motor-motor yang berbentuk klasik.. yang diberi nadi baru... 


Bak kata orang.. zaman berputar.. dan kembali semula ke era yang lama..

28 Ogos 2012

ANAK-ANAK...

Catatan Ayah


Selasa
10 Syawal 1433
28 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Pejam celik.. pejam celik.. dah pun masuk 10 Syawal.. bermakna dah 10 hari kita telah meninggalkan ramadhan... begitu cepat rasanya masa berlalu...


Suasana hari raya Aidil Fitri sudah tak terasa dah.. Itulah salah satunya keberkatan ramadhan.. kerana aura ramadhan terasa selama sebulan... tapi aura hari raya cuma terasa kurang lebih seminggu saja.. (bagi aku ler.. orang lain tak tahulah pulak..)

20 Ogos 2012

ZIARAH...

Catatan Ayah


Isnin
2 Syawal 1433
20 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Sesungguhnya.. mati itu pasti.. bila.. dan di mana.. hanya Allah Yang Maha Mengetahui...


Kita dituntut untuk mengingati mati.. supaya kita sentiasa meningkatkan taqwa.. mengingati Allah Taala.. dan meningkatkan amal ibadah kepada Allah Taala...

19 Ogos 2012

AIDIL FITRI 1433 @ 2012

Catatan Ayah


Ahad
1 Syawal 1433
19 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah... kita telah pun masuk ke bulan Syawal 1433... meninggalkan Ramadhan.. bulan yang penuh keberkatan...


Mudah-mudahan... kita berkesempatan menyambut Ramadhan 1434 yang akan datang...

18 Ogos 2012

MENJELANG AIDIL FITRI 1433..

Catatan Ayah


Sabtu
29 Ramadhan 1433
18 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Hari ni...insyaAllah kita berada di hari terakhir di dalam bulan ramadhan...semoga kita berkesempatan lagi bertemu dengan ramadhan di tahun depan...


Seperti yang telah ditakdirkan Allah Taala..hari 29 Ramadhan 1433 telah jatuh pada hari sabtu...dan jika nampak anak bulan nanti..insyaAllah esok kita akan berhari raya...

15 Ogos 2012

AYAM GORENG HANGAT

Catatan Ayah


Rabu
26 Ramadhan 1433
15 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


InsyaAllah..hujung minggu ni..kita akan menyambut Aidil Fitri..meninggalkan Universiti Ramadhan...


Mudah-mudahan..segala usaha dan pembelajaran sepanjang Ramadhan ni..dapat diteruskan sepanjang tahun...

12 Ogos 2012

JERUBU...

Catatan Ayah


Ahad
23 Ramadhan 1433
12 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Perlis dilanda jerubu lagi nampaknya.


Kat mana puncanya...tak tahulah..nak kata pembakaran jerami...sekarang ni bukan semua orang menuai padi lagi...kalau ada pun..geng-geng petani yang menabur awal jer...

10 Ogos 2012

PASAR RAMADHAN TAMAN KEMAJUAN

Catatan Ayah


Jumaat
21 Ramadhan 1433
10 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Dah pun masuk 21 hari kita berpuasa..dan kini kita telah berada dalam fasa 10 hari dihujung Ramadhan..


Maka...pakat-pakat berebutlah kita..peluang yang masih berbaki...sepanjang ramadhan ni..mana tau kot-kot tahun depan dah tak berpeluang berjumpa dengan ramadhan lagi....


Di hujung-hujung ramadhan ni...selain berebut mengimarahkan masjid...ada juga di kalangan kita yang berebut-rebut mengimarah shopping complex..mencari baju raya.. hehe.. =P

08 Ogos 2012

HTF BAKAL BERUBAH WAJAH - 12

Catatan Ayah


Rabu
19 Ramadhan 1433
8 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Nampaknya.. pembinaan bangunan baru yang menempatkan 4 unit mesin x-ray..iaitu CT Scan, Fluorocopy, General X-ray dan MRI mengikut jadual...


InsyaAllah..tak lama lagi keempat-empat mesin tu boleh digunakan...

07 Ogos 2012

PASAR RAMADHAN KANGAR

Catatan Ayah


Selasa
18 Ramadhan 1433
7 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Dah pun masuk 18 hari kita berpuasa di bulan ramadhan ni... Alhamdulillah..


Sepanjang bulan ramadhan ni..ramai rakan-rakan motor dok buat pi berbuka puasa... di sana-sini..rasa hati macam nak join...tapi malas la pulak..nak ride dalam bulan posa ni...takpalah..tengok jer gambiran mereka kat dalam facebook....

05 Ogos 2012

SUNGAI BARU

Catatan Ayah


Sabtu
15 Ramadhan 1433
4 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Panas betul cuaca hari ni...terutama antara jam 12 tengahari hingga waktu asar.. Alhamdulillah, kita umat Islam di Malaysia ni dikurniakan nikmat yang berlimpah-ruah oleh Allah Taala...


Bila badan terasa panas..boleh mandi..kemudian duduk kat depan kipas..malah sesetengah rumah dah ada alat penghawa dingin... Dah tak terasa bahang kepanasan dah....

03 Ogos 2012

SERVICE ELEGAN... 13771KM

Catatan Ayah


Jumaat
14 Ramadhan 1433
3 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Dua tiga minggu yang lepas.. bila bawak Siput Sedut ni..rasa macam kureng sikit....


Semasa slow...ok rasanya...tapi bila laju sikit...akan terdengar semacam benda bergesel..yang kadang-kadang berbunyi semacam....ntah..tak tau nak kata..hehehe.. =P

02 Ogos 2012

HUJAN LEBAT & ANGIN KUAT

Catatan Ayah


Khamis
13 Ramadhan 1433
2 Ogos 2012


Assalamu'alaikum,


Agak lama juga, hujan tak turun sekitar Perlis ni. Panas agak membahang terutama antara pukul 11.30 hingga pukul 3.30 petang. Bila tunggang motor waktu-waktu sebegini..terasa bahang dan hawa yang panas menyapu muka...


Minggu lepas juga..aku berpeluang untuk ke Pasar Ramadhan Simpang Empat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...