08 Julai 2012

FTPT 2012 @ BIKERZ KITCHEN

Catatan Ayah


Ahad
18 Syaaban 1433
8 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah...sampailah episod terakhir catatan pengalaman FTPT 2012...yang telah berlangsung selama 3H4M dalam bulan Mac 2012 yang lalu...


Perjalanan FTPT...yang melalui Kangar-Baling-Grik-Rantau Panjang-Kota Bahru-Kuala Besut-Cameron Highland-Simpang Pulai-Gurun-Kangar...


Oklah....setelah berehat seketika...perjalanan diteruskan... Dari Gua Musang..kini kami menuju ke Cameron Highland...dan inilah kali ke-2..Kenari akan mendaki dan menuruni Cameron Highland...


Cuaca masih lagi panas membahang...



Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket



Selepas meninggalkan Gua Musang...setelah melalui jalan biasa...kami mula mendaki...menuju ke Cameron Highland...



Photobucket Photobucket Photobucket



Jalan mulai berselekoh...alangkah seronoknya jika menunggang Kerbau Hitam...



Photobucket



Perkampungan orang asli...semakin moden dah sekarang ni...begitulah makmurnya bumi Malaysia ni...


Bersama-samalah kita menjaga kemakmurannya....



Photobucket Photobucket Photobucket



Bila dah ternampak bumbung-bumbung kebun sayur tu...maknanya sudah nak sampai Cameron Highland dah ni....



Photobucket Photobucket Photobucket



Akhirnya...kami sampai atas Cameron Highland...tapi cuma berhenti sekejap saja...untuk beli sayur...



Photobucket



Perut pun dah mula bernyanyi lagu rock....selepas beli sayur..kami mula menuruni Cameron Highland...menuju ke Simpang Pulai...


Tak ramai kelihatan geng-geng motor dok main lap...tak tau pasai apa...yang aku jumpa...geng-geng kereta sport yang dok main lap... Antara kereta-kereta sport yang aku jumpa adalah Audi TT dan Skyline...


Memandangkan perut yang dah berbunyi...aku bercadang untuk makan kat Bikerz Kitchen...



Photobucket



Sampai akhirnya ke Bikerz Kitchen...


Inilah kali pertama aku datang ke Bikerz Kitchen... Sebelum ni adalah 2-3 kali aku singgah sini ketika pulang dari KL...tapi kedai tutup...tapi masa tu Bikerz Kitchen di bawah pengurusan yang lama...


Sekarang...Bikerz Kitchen sudah di bawah pengurusan yang baru....



Photobucket



Bikerz Kitchen ni terkenal sebagai port TTS geng-geng motor kat sini...sehingga tertubuhnya group facebook GTTSBK (Group TTS Bikerz Kitchen)..di mana aku pun turut join group ni...


Selepas menjamu selera...kami sekeluarga mula beredar...untuk pulang...lagi pun hari dah semakin petang...



Photobucket Photobucket Photobucket






Kami akan menggunakan Lebuhraya Plus....terus hingga ke Alor Star...





Photobucket



Sebaik sampai Sungai Perak...aku ambil peluang berhenti sekejap...untuk tunaikan kewajipan...disamping ambil peluang untuk rehatkan badan...dan mata...sempat tidur lagi tu... =P






Photobucket



Hari sudah semakin gelap...namun perjalanan perlu diteruskan...lagi pun mata dah terasa segar dah sikit...



Photobucket



Akhirnya...kami sampai Gurun...rehat sekejap..dan menunaikan kewajipan...



Photobucket




Photobucket




Photobucket



Selepas seketika...kami teruskan perjalanan...



Photobucket



Alhamdulillah...hampir 12 tengah malam...kami semua selamat sampai rumah...


Alhamdulillah...complete dah perjalanan kami...dalam siri FTPT 2012 ni...


Banyak pengalaman yang kami sekeluarga alami...cukup berharga bagi menambahkan seri hidup...


InsyaAllah...jika dimurahkan rezeki...perjalanan ke Pantai Timur akan diulang lagi...dan mungkin akan cuba route yang lain pulak...


......Tamat....


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

1 ulasan:

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...