30 Julai 2012

KOEWTEOW KERANG..

Catatan Ayah




Isnin
10 Ramadhan 1433
30 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Tup tap..tup tap..dah masuk 10 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ni... dan esok masuklah fasa ke-2..untuk 10 hari yang kedua...


Bagaimana dengan amalan kita untuk 10 hari yang lepas???.....


Semoga puasa kita mendapat keberkatan dari Allah Taala...

28 Julai 2012

HASRAT HATI...

Catatan Ayah




Sabtu
8 Ramadhan 1433
28 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Baru dapat info...yang menimbulkan keinginan hasrat hati...


Semua kejadian akan berlaku dalam bulan Oktober nanti....:-P

27 Julai 2012

RESTORAN RUSNANI TOMYAM..

Catatan Ayah


Jumaat
7 Ramadhan 1433
27 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


"Kandis buka dak dalam bulan puasa ni?", aku bertanya kepada kawan aku...Own


Restoran Kandis ada aku nukilkan di dalam blog ni suatu ketika dulu..


"Buka kot...", balas Own.. "Hang nak pi makan-makan kat situ ka?", sambung Own lagi...

26 Julai 2012

FLOW ALARM...

Catatan Ayah


Khamis
6 Ramadhan 1433
26 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Dah lama rasanya tak kena panggil ketika on-call...


Tapi...dalam minggu lepas..ketika sedang dalam on-call...telah masuk satu call untuk mesin hemodialysis...


"Flow alarm...problem yang depa repot...", ujar staf helpdesk di hujung talian...

25 Julai 2012

MURTABAK BERATUR..

Catatan Ayah


Rabu
5 Ramadhan 1433
25 Julai 2012




Assalamu'alaikum,




Di hari pertama bekerja dalam bulan ramadhan tahun ni..tak banyak kerja yang dilakukan...


Masa banyak dihabiskan dengan membaca manual dan berborak kosong..selepas meeting pagi...

24 Julai 2012

LAICIKANG...

Catatan Ayah




Selasa
4 Ramadhan 1433
24 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


"Alhamdulillah..hari ni telah pun masuk hari ke-4 kita berada di bulan Ramadhan yang mulia ini..dan hari ini juga genaplah 4 hari kita menunaikan fardhu puasa. Semoga kita semua akan mendapat keberkatan dalam semua ibadah yang dilakukan..."

23 Julai 2012

LAJUNYA

Catatan Ayah




Isnin
3 Ramadhan 1433
23 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah, 8 Julai 2012 yang lalu..usiaku telah mencecah ke angka 40... Begitu cepat rasanya masa berlalu...


Sebermula di tahun 1972..di mana aku dilahirkan...dan mula bertadika di Tadika Kemas di usia 4 tahun di Kampung Binjai...dan kemudiannya berpindah ke Tadika Kemas Kampung Surau...di usia 5 dan 6 tahun..

22 Julai 2012

NGETEH RENAZ2

Catatan Ayah


Ahad
2 Ramadhan 1433
22 Julai 2012


Assalamu'alaikum,




Alhamdulillah..telah masuk hari ke-2 kita berpuasa di bulan Ramadhan ni... Dan tahun ni juga..Bang Cik Haikal mula belajar berpuasa. Kelmarin Bangcik berjaya berpuasa sehingga pukul 1.00 tengahari. Hari ni tak tau lagi macam mana. Harap-harap berjaya seperti kelmarin atau kot-kot boleh lajak hingga pukul 2.00 petang pulak. Nanti tunggu dan tengok macam mana. Lagipun pagi tadi ketika sahur, Bangcik siap makan nasi tambah 3 kali....hahaha... =)

20 Julai 2012

KAWAN LAMA

Catatan Ayah


Jumaat
30 Syaaban 1433
20 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah..esok masuk 1 Ramadhan 1433...bulan yang mulia...di mana semua umat Islam akan mengerjakan salah satu rukun Islam...iaitu bepuasa di bulan Ramadhan...semoga kita semua akan mendapat keberkatan di bulan Ramadhan yang mulia ini...


Baru-baru ni...aku telah mendapat kunjungan...

19 Julai 2012

TTS DANNOK

Catatan Ayah




Khamis
29 Syaaban 1433
19 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Lama dah dok teringin nak makan daging bakar kat Dannok ni...


Khabarnya...daging bakarnya sedap...dan juga perut lilit gorengnya...

18 Julai 2012

TUKAR PULLEY SIPUT SEDUT... 12800KM

Catatan Ayah


Rabu
28 Syaaban 1433
18 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Baru-baru ni...aku telah tukarkan pulley Siput Sedut... dan ada aku catatkan di sini...


Bila bawak..boleh dikatakan agak smooth...tapi pick-upnya masih terasa kurang lagi...akan terasa terutama ketika kat traffic light....

17 Julai 2012

SELAMAT HARI LAHIR... FAHMI

Catatan Ayah


Selasa
27 Syaaban 1433
17 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Sesungguhnya..rezeki Allah ada di mana-mana.. Sudah tertulis..dalam seminggu sebelum menjelang Ramadhan..rezeki Allah datang mencurah-curah..


Selepas jamuan makan seminggu yang lalu yang aku ukirkan di sini... dan makan durian.. yang juga aku hebahkan di sini...kali ni sekali lagi kami sepejabat dihidangkan dengan makanan... Alhamdulillah...

16 Julai 2012

DURIAN OH DURIAN

Catatan Ayah


Isnin
26 Syaaban 1433
16 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


"Teringat durian pulak dah...", terpampang mesej yang aku terima dari Che Ami...


"Pasang dah...ada lagi ka durian kat Balik Pulau?..", balas aku.. Balik Pulau, Pulau Pinang memang terkenal dengan duriannya... seingat aku..kali terakhir aku dan Che Ami ke Balik Pulau pekena durian dulu pada tahun 2010...perincian ride tu ada aku paparkan di sini...

15 Julai 2012

HSB VS HTF

Catatan Ayah


Ahad
25 Syaaban 1433
15 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Seumur hidup aku...belum pernah lagi aku main futsal...


Bukan apa...cuma aku kurang berminat sikit dalam hal-hal main bola ni...setakat suka tengok saja...


Namun begitu...aku tetap support kat kawan-kawan yang dok main futsal ni...satu riadah yang baik untuk kesihatan...

12 Julai 2012

MAKAN...MAKAN...MAKAN...

Catatan Ayah


Khamis
22 Syaaban 1433
12 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Musim durian dah pun nak sampai ke penghujung musim... Boleh tengok kat pasar-pasar malam..malahan tepi-tepi jalan..akan terdapat peniaga yang menjual durian secara borong... Dah tak kira kilo dah...main longgok saja...


Pagi tu..sebaik sampai opis...bau wangi durian telah memasuki deria hidu aku...

11 Julai 2012

BERHUJAN KE BALING

Catatan Ayah


Rabu
21 Syaaban 1433
11 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Panggilan tugas datang lagi...kejap Kulim..kejap Sik..dan kali ni Baling...


Tugasan di Baling kali ni...akan memakan masa selama 2 hari...yang melibatkan 2 unit General X-ray dan 2 unit Mobile X-ray...

09 Julai 2012

PESTA BUKU PERLIS 2012

Catatan Ayah


Isnin
19 Syaaban 1433
9 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Suatu petang...isteriku telah berbisik kepada aku...


"Bangcik buat perangai pulak dah...", bisik isteriku..

08 Julai 2012

FTPT 2012 @ BIKERZ KITCHEN

Catatan Ayah


Ahad
18 Syaaban 1433
8 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah...sampailah episod terakhir catatan pengalaman FTPT 2012...yang telah berlangsung selama 3H4M dalam bulan Mac 2012 yang lalu...


Perjalanan FTPT...yang melalui Kangar-Baling-Grik-Rantau Panjang-Kota Bahru-Kuala Besut-Cameron Highland-Simpang Pulai-Gurun-Kangar...

07 Julai 2012

FTPT 2012 @ GUA MUSANG

Catatan Ayah


Sabtu
17 Syaaban 1433
7 Julai 2012


Assalamu'alaikum


Bersambung lagi dalam siri catatan pengalaman FTPT 2012 yang masih belum habis lagi...


Kini kami dalam perjalanan pulang ke Perlis dari Kuala Besut...melalui Kuala Krai-Gua Musang-Cameron Highland-Simpang Pulai....terus menerusi Lebuhraya Plus ke Kangar...

06 Julai 2012

JAMUAN MENYAMBUT RAMADHAN 1433H

Catatan Ayah


Jumaat
16 Syaaban 1433
6 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah..dalam 2 minggu lagi..kita akan menyambut Ramadhan 1433H...semoga kita dipanjangkan umur dan berkesempatan untuk bertemu dengannya...InsyaAllah...


Lama dah rasanya kami sepejabat tak buat makan-makan... Kalau dulu..setiap bulan kami akan buat collection untuk buat makan-makan ni...

04 Julai 2012

CUCI RANTAI - 2

Catatan Ayah


Rabu
14 Syaaban 1433
4 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Ramai jugak kawan-kawan dok tanya aku...bagaimana nak menjaga rantai dan mencuci rantai...


Aku bukannya pandai pun bab-bab penjagaan rantai ni... Dengan pembacaan, sembang-sembang dengan kawan-kawan yang telah lama berkecimpung dalam era permotoran...serta bersembang dengan mekanik..aku telah mencuba pelbagai kaedah dalam bab mencuci rantai motor ni....

03 Julai 2012

REPAIR ELEGAN... 12096KM

Catatan Ayah


Selasa
13 Syaaban 1433
3 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Dah semakin jauh Si Siput Sedut ni meneroka jalan...baik jalan kampung, jalan negeri, jalan persekutuan...mahupun lebuhraya...

02 Julai 2012

HTF BAKAL BERUBAH WAJAH - 11

Catatan Ayah


Isnin
12 Syaaban 1433
2 Julai 2012


Assalamu'alaikum,


Semakin hari...semakin pesat nampaknya pembinaan bangunan baru Hospital Tuanku Fauziah ni....


Berikut adalah beberapa gambiran yang aku sempat ambil beberapa minggu yang lalu...untuk perkongsian bersama....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...