06 Jun 2012

NASI ARAB

Catatan Ayah


Rabu
16 Rejab 1433
6 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Lama juga dok teringin nak makan nasi arab ni...(betui ke Tok Arab makan nasi ni..hehehe...)


Banyak dok tengok kat wall facebook kawan-kawan...dok bubuh gambar-gambar menjamu selera nasi arab ni...




Jadi...aku pun rasa macam nak mencuba juga...macam mana rasanya nasi arab ni...


Tapi...kat mana kedai nasi arab kat sini... So...tanya Pak Cik Google ler..mana tau dia tahu..


Kelebek pi..kelebek mai...terjumpalah satu kedai..yang lokasinya terletak berdekatan dengan Tesco Mergong..Alor Star..


So..di suatu hari yang hening...aku sekeluarga pun menuju ke destinasi tu...


Sebaik sampai Mergong...tak ternampak pula kedai tu... Cari punya cari..last-last terjumpalah kedai tu...yang namanya Restoran Mekah...


Ramai juga pengunjung aku tengok...mungkin sekarang ni musim orang mencari makanan arab kot...



Photobucket



Maka...orderlah aku nasi arab tu...


Sedap juga nasi arab ni...cuma tak berkuah..dan inilah pertama kali aku makan nasi arab ni...


Selain tu..dapat juga merasa air Barbican tu...sedap juga..


Tapi..bagi aku..rasanya sedap lagi nasi yang aku makan kat Sungai Petani tu..entahlah....apa-apa pun..semuanya ikut tekak masing-masing...



Photobucket



Kalau ada sesiapa yang nak makan nasi arab sekitar Alor Star...boleh ler try tengok..pi cari dekat-dekat dengan Tesco Mergong...


Selamat mencuba...


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...