27 Jun 2012

FTPT 2012 @ KUIH TEPI JALAN

Catatan Ayah


Rabu
7 Syaaban 1433
27 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Penuh belakang Kenari...yang tak besaq mana pun...dengan keropok..


Ada keropok lekor...ada keropok kering...ada keropok segera...serta dengan sos-sosnya... Jenuh makan nanti kat rumah...

26 Jun 2012

FTPT 2012 @ KEROPOK LEKOR

Catatan Ayah


Selasa
6 Syaaban 1433
26 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Agak lama terhenti catatan perjalanan aku sekeluarga ke Pantai Timur..


Terakhir sekali...kami telah menginap di Kuala Besut, Terengganu...

25 Jun 2012

RIDE LUNCH PAK BARA 2012

Catatan Ayah


Ahad
4 Syaaban 1433
24 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Pak Bara lagi... hehehehe... 


Inilah kali ke-5 aku ke Pak Bara, Thailand...kelmarin 23 Jun 2012...dan kali ni bersama-sama kawan-kawan Northen Comunity Bikers....


Kali pertama dulu...dengan kapcai bersama-sama kawan-kawan sekerja...kemudian aku pi sorang-sorang..uruskan sewa chalet...kemudian pergi ke sana bersama-sama dengan GTTSBK..dan minggu lepas pergi dengan Doc ZoolMD..

21 Jun 2012

TUKAR TAYAR KENARI... 173478KM

Catatan Ayah


Khamis
1 Syaaban 1433
21 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


2-3 minggu lepas... sampailah masanya untuk penukaran tayar Kenari...nampaknya..dah semakin 'botak' dah bunganya...


Mileage Kenari ketika tu...dah pun mencecah 174378km...

19 Jun 2012

RIDE PAK BARA 2012 with DOC ZOOLMD

Catatan Ayah


Selasa
29 Rejab 1433
19 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Motor Doc ZoolMD pun dah siap dibaiki... dan hari jumaat lepas.. beliau telah pun sampai ke Kangar untuk membawa pulang Firebladenya...

18 Jun 2012

RECTIFIER..OH RECTIFIER...

Catatan Ayah


Isnin
28 Rejab 1433
18 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Motor Doc ZoolMD yang rosak beberapa minggu yang lalu...telah pun diperiksa oleh pomen dari Aik Huat...dan suspect mengalami kerosakan rectifier...yang menyebabkan bateri tak dapat dichargekan kembali...

17 Jun 2012

BERSAMA DR ZOOLMD

Catatan Ayah


Ahad
27 Rejab 1433
17 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Sebaik sampai rumah dari office Jumaat 1 Jun 2012 yang lepas...aku telah menerima satu mesej...yang mengkhabarkan.. salah seorang kawan aku..Dr ZoolMD dari KL telah mengalami kerosakan motor..dan tersangkut kat Stadium Darul Aman..

15 Jun 2012

TAKZIAH... SHAH

Catatan Ayah


Jumaat
25 Rejab 1433
15 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Terkejut dan sedih...tiba-tiba mendapat berita pagi tadi...yang mana salah seorang sahabat permotoran aku..iaitu Shah telah kembali ke rahmatullah...

12 Jun 2012

SERVICE KENARI... 171758KM

Catatan Ayah


Selasa
22 Rejab 1433
12 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Tup-tap...tup-tap..mileage Kenari dah pun mencecah 171758km...dan dah berusia 7 tahun... Ini bermakna..dok congak-congak..purata sebulan Kenari ni bergerak sejauh lebih kurang 2044km sebulan...

10 Jun 2012

PEKENA SUP TULANG KAT CHANGLUN..

Catatan Ayah


Ahad
20 Rejab 1433
10 jun 2012


Assalamu'alaikum,


Beberapa bulan yang lepas...selepas balik dari kerja..aku terasa sangat kepingin nak makan sup tulang.. Tak tau pasai apa..dah terasa macam sup tulang dah berada depan mulut..hahaha.. Dah jadi macam orang mengandung pulak.. =P

08 Jun 2012

SIPUT SEDUTKU...

Catatan Ayah


Jumaat
18 Rejab 1433
8 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Nampak gayanya...bebanan tugasan semakin bertambah...dan semakin kerap aku kena outstation...ke semua hospital sekitar Perlis dan Kedah..


Jadual telah aku aturkan...dan nampak gayanya..setiap minggu aku harus keluar ke serata hospital sehingga  bulan ogos nanti...bagi melaksanakan amanah yang diberikan...iaitu membuat penyelenggaraan dan ujian kualiti (QA test) untuk mesin-mesin x-ray...

06 Jun 2012

NASI ARAB

Catatan Ayah


Rabu
16 Rejab 1433
6 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Lama juga dok teringin nak makan nasi arab ni...(betui ke Tok Arab makan nasi ni..hehehe...)


Banyak dok tengok kat wall facebook kawan-kawan...dok bubuh gambar-gambar menjamu selera nasi arab ni...

05 Jun 2012

HTF BAKAL BERUBAH WAJAH - 10

Catatan Ayah


Selasa
15 Rejab 1433
5 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Begitu cepat masa berlalu...dan projek penambahan bangunan Hospital Tuanku Fauziah terus berlangsung...

04 Jun 2012

INDAH ALAM CIPTAAN ALLAH

Catatan Ayah


Isnin
14 Rejab 1433
4 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Tak dak apa aku nak tulis hari...cuma nak kongsi sedikit gambiran akan keindahan alam (pada pemandangan mata kasar aku) ciptaan Allah Taala...

03 Jun 2012

SERVICE ELEGAN... 11406KM

Catatan Ayah


Ahad
13 Rejab 1433
3 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Mileage Siput Sedut dah pun mencecah ke 11406km...dan tibalah masanya untuk selenggaraan dilakukan...

02 Jun 2012

ULAR.. ULAR.. ULAR

Catatan Ayah


Sabtu
12 Rejab 1433
2 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah...isnin lalu pada 28 Mei 2012 yang lepas.. aku sekeluarga berkesempatan untuk ke Pameran Ular yang berlangsung di Muzium Negeri Kedah..

01 Jun 2012

SEPETANG BERSAMA ABE MAT

Catatan Ayah




Jumaat
11 Rejab 1433
1 Jun 2012


Assalamu'alaikum,


Hari ahad yang lepas.. iaitu 27 Mei 2012.. adalah hari yang amat bermakna bagi aku...


Dalam dok relaks-relaks kat rumah bersama Adik Iman... anak aku yang bongsu.. aku telah menerima satu panggilan telefon..


"Hello.. Assalamu'alaikum..", kedengaran suatu suara di hujung talian...


"Wa'alaikumsalam..", balas aku..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...