08 April 2012

FTPT 2012 @ PCB

Catatan Ayah


Ahad
16 Jamadil Awal 1433
8 April 2012


Assalamu'alaikum,


Terlebih dahulu aku ucapkan Selamat Hari Lahir kepada isteri aku.. yang menyambutnya kelmarin... semoga sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Allah...


Hari ke 2 @ Hotel Ombak Rindu Batek


Selesai tunaikan kewajipan solat... terus kami sekeluarga bergerak menuju ke Pusat Bandar Kota Bahru... untuk mencari tempat penginapan yang baru... sementara esok nak bergerak ke Kuala Besut, Terengganu...


Cadangnya... selepas dapat tempat penginapan.. rehat sekejap.. petangnya nak ronda-ronda sekitar Pantai Cahaya Bulan.. dan malamnya lagi sekali nak ke Pasar Wakaf Che Yeh... wife nak beli tudung...


Jalan punya jalan... akhirnya kami berhenti kat satu hotel... iaitu Hotel Ombak Batek... 





Hotel Ombak Batek ni.. letaknya hanya beberapa meter saja dari Pasar Malam Wakaf Che Yeh.. kiranya boleh jalan kaki saja ke sana...






Harga sewa penginapannya agak murah... RM88 untuk peak season dan RM44 untuk non-peak season...


Cuma biliknya agak kecil... kalau 2 orang mungkin tak dak masalah... tapi macam kami sekeluarga.. agak sempit sikit ler.. tapi hanya untuk tidur semalam saja.. kira boleh ler...










Selepas semua dah settle... aku sekeluarga rehat sekejap.. sat lagi nak pi ronda-ronda kat PCB pulak...


@ PCB


Kali terakhir aku datang ke PCB ni.. kira-kira tahun 2000 yang lalu... PCB ni adalah singkatan dari Pantai Cahaya Bulan.. yang dulunya bernama Pantai Cinta Berahi.. dan kemudiannya ditukar ke Pantai Cahaya Bulan...






Perjalanan menuju ke PCB agak perlahan.. dek kerana kesesakan jalan... Alhamdulilah.. dengan adanya bantuan GPS... perjalanan agak mudah.. kalau nak harapkan papan tanda.. jenuh juga rasanya.... kerana keadaan rasanya macam kekurangan papan tanda jer...



























Akhirnya... kami sampai ke Pantai Cahaya Bulan...










Banyak perubahan berbanding dulu...










Banyak layang-layang yang dijual sekitar PCB...










Ramai pengunjung nampaknya...














Angin cukup kuat... dan ombak cukup tinggi... memang best dan satu pengalaman baru untuk anak-anak aku...














Kemudian.. ternampak ramai orang dok kerumun.. pakat dok tengok apa..?. Terus kami menuju ke situ...






Rupa-rupanya.. ada orang dok main ular.. buat pertunjukkan ular sambil menjual ubat.. apalagi.. layan jer la...


























Nampaknya.. maghrib hampir menjelang... leka juga dok tengok depa main ular...






Lalu kami sekeluarga mula beredar kembali ke hotel... untuk tunaikan kewajipan.. rehat.. makan.. dan ke Pasar Che Yeh nanti...


p/s: kami beransur pulang ke hotel dulu yer...


Bersambung...


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

2 ulasan:

  1. Laaa...kami ada di Melor semalam awat dok khabaq...Jam 10 am baru bertolak ke KL

    BalasPadam
  2. insyaAllah.. nanti saya ke Kelantan lagi.. saya contact Kak Mah dan Abe Mat...

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...