21 Mac 2012

GPS POWER SOCKET

Catatan Ayah


Rabu
28 Rabiul Akhir 1433
21 Mac 2012


Assalamu'alaikum,


Alhamdulillah.. GPS sudah pun di tangan... yang telah dibeli beberapa minggu yang lalu.. dan telah pun diuji semasa family trip aku ke Pantai Timur minggu lepas.. 


Next project aku selepas memiliki GPS ni... adalah untuk membolehkan GPS ni digunakan semasa aku menunggang Kerbau Hitam nanti..


Jadi.. sebelum tu kena buat power socket dulu kat Kerbau Hitam.. kalau tak buat power socket ni.. susah ler sikit nak menggunakan GPS ni nanti.. sebab bateri GPS aku ni hanya mampu bertahan selama kurang lebih 2 jam saja...


Selepas membaca beberapa artikel di beberapa blog.. maka terjumpalah soket ni.. dan aku telah membelinya dari sini...


Alhamdulillah... aku telah dapat kiriman soket ni sebelum aku ke Pantai Timur minggu lepas.. dan aku bercadang akan memasangnya kat Kerbau Hitam nanti....


Soket ni.. aku dapat dengan harga RM45.. + pos berharga RM5.. jadi berjumlah RM50...


Inilah dia power socket tu... dan nak kena fikir pulak.. macam mana nak lekatkan kat Kerbau Hitam nanti...


GPS Power Socket


GPS Power Socket


GPS Power Socket


Socket ni didatangkan dengan fius 10A...


GPS Power Socket


GPS Power Socket


Connector yang perlu disambungkan ke terminal bateri.. ataupun ke suis ignition...


GPS Power Socket


p/s: nantilah.. aku nak study dulu sistem pendawaian kat Kerbau Hitam ni.. cadang tu nak sambung ke suis ignition.. jadi tak payah buat on/off suis jika disambungkan ke bateri secara terus.. nanti aku update.. insyaAllah...


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

1 ulasan:

  1. salam..jgn lupa yer bang..upload gambar cara pemasangan socket nie kat blog nie.........Kerbau Hitam er6 08 ;)

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...