24 Februari 2012

SOLO RIDE #31

Catatan Ayah


Jumaat
2 Rabiul Akhir 1433
24 Februari 2012


Assalamu'alaikum,


Lagi sekali.. aku mendapat tugasan tergempar.. menggantikan Mie Korea yang tak sihat... untuk witness proses Testing & Commisioning (T&C) CT Scan yang baru dipasang di Hospital Kulim...


Seperti biasa.... sekali lagi Solo Ride #31 berlangsung... menuju ke Hospital Kulim...


Agak lewat aku ke Kulim... kurang lebih pukul 9 pagi aku bertolak dari office... Alhamdulillah.. cuaca amat baik sekali.. dan jalan agak lapang...



T&C CT Scan di Kulim
Berhenti sekejap kat tepi lebuhraya.. dok tak dok.. rasa mengantuk pula...


T&C CT Scan di Kulim
Suasana pagi di tepi lebuhraya...


Selepas berehat sekejap kat tepi lebuhraya.. aku terus shoot ke Kulim...


T&C CT Scan di Kulim
Berhenti sekejap sebelum masuk ke kawasan Hospital Kulim...


Hampir pukul 11 pagi aku sampai Hospital Kulim... singgah sekejap kat office Kulim.. terus ke Jabatan Pengimejan Diagnostik, Hospital Kulim...


For info, Hospital Kulim telah mendapat sebuah mesin CT Scan dari model Siemens Somaton Emotion.. 16 slices... 


Program ni diatur oleh pihak Kejuruteraan KKM.. membuat pemeriksaan bersama dengan pihak Siemens.. untuk memastikan peralatan berfungsi dengan elok sebelum diserahkan kepada pihak Hospital Kulim...


Antara yang turut serta adalah Dr Ir Tuan Syed Mustafa...


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim
Inilah dia rupa x-ray tube untuk CT Scan..


T&C CT Scan di Kulim
Dr Ir Tuan Syed Mustafa..


T&C CT Scan di Kulim
Ramai yang berminat... hehehe...


T&C CT Scan di Kulim
Selain dari CT Scan.. dapat juga patient monitor dan defibrillator...


T&C CT Scan di Kulim
TV LED pun dapat...


T&C CT Scan di Kulim
Defibrillator..


T&C CT Scan di Kulim
Patient Monitor..


CT Scan ni sambung terus ke Laser Imager Kodak Dryview 6850...


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


Selesai aturcara.. terus aku pulang ke Perlis.. walaupun hujan nampaknya mula turun kat Kulim ni... tak sangka pulak hari akan hujan... sebab kat Perlis dah berhari-hari tak hujan...


Bila menunggang dalam hujan ni.. mula mata naik mengantuk... apa-apa hal berhenti sekejap kat tepi jalan dulu.. Alhamdulillah.. hujan pun dah mula berhenti...


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


Bila mata dah segar kembali.. terus aku shoot balik.. Alhamdulillah.. cuaca amat cerah dari Sungai Petani hingga Perlis.. 


T&C CT Scan di Kulim
Berhenti basahkan tekak kat Tol Hutan Kampung..


T&C CT Scan di Kulim


T&C CT Scan di Kulim


Alhamdulillah.. selamat sampai rumah...


"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

2 ulasan:

  1. salam.bagus la bnyak sudah hospital daerah yang telah dilengkapi dengan ct scan.kat hospital ni dah cukup ke jxr.saya pn tengah tunggu lantikan ni.entah bile la agaknya.
    Roczen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah.. semakin berkembang.. semoga cepat mendapat tawaran..

      Padam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...