16 Februari 2012

PEMASANGAN RADIATOR COVER ER6n...

Catatan Ayah


Khamis
23 Rabiul Awal 1433
16 Februari 2012


Assalamu'alaikum,


Setelah lebih 30,000 km Kerbau Hitam menjelajahi jalan-jalan di Semenanjung Malaysia dan Selatan Thailand... baru kini aku memasang lagi satu aksesori untuk Kerbau Hitam... iaitu Radiator Cover..


Sebelum ni.. antara barang-barang yang aku telah pasang kat Kerbau Hitam adalah ekzos Two Brothers dan Scottoiler...


Kini... aku pasang pula Radiator Cover.. juga DIY...


For info, radiator cover ni adalah sekeping plate aluminium... dan sesetengahnya dibuat dari stainless steel.. dipasang kat radiator... bagi melindungi radiator dari terkena batu dan sebagainya...


Dan sekali lagi.. aku beli secara on-line... berharga RM70.. dari jenis aluminium...


Sebelum ni.. aku dok survey.. kebanyakannya dibuat dari stainless steel.. dan terdapat berbagai-bagai design.. berharga dalam lingkungan RM300...


Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n
Radiator ER6n


Antara skru yang perlu dibuka untuk pemasangan...


Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Radiator cover ER6n



Alhamdulillah.. semua selesai dipasang....


InsyaAllah.. jika ada rezeki.. nak pasang suspension Ohlin pulak dan spring baru fork depan pulak nanti.... =)



"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."


Wassalam

3 ulasan:

  1. salam bang.. kat mane beli cover radiator 2..kalo ade lg ..bleh PM sy x..dekat aidhis8@gmail.com

    BalasPadam
  2. Salam...saya beli online...cuba tengok kat group facebook er6n bikers malaysia....depa dok jual kat dalam tu...

    BalasPadam
  3. salam .. saya nak jual er6n kaler hitam..motor tak pernah buat perangai.. tujuan nak jual just nak upgrade. motor tHun 2009 miles 33k harga 25k

    shahir
    0123748068

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...