20 Oktober 2011

MEAN MACHINES 2011 - BHG6

Catatan Ayah

Khamis
22 Zulkaedah 1432
20 Oktober 2011

Assalamu'alaikum..

Dah berhari-hari Perlis dilanda hujan yang kadang-kadang sangat lebat..

Selalunya hujan turun tengah hari dan kadang-kadang lewat petang dan malam..

Adakah Perlis sekali lagi akan dilanda banjir? Tambahan pula sekarang ni, Thailand sedang dilanda banjir besar.. yang memungkinkan akan melimpah hingga ke Perlis...

Harap-harap dan semoga akan dilindungi Allah Taala dari malapetaka... Amin..

Aku ada ambil gambiran ketika hujan lebat di Kangar...

Photobucket
Hujan lebat pada 19 Okt 2011 di kawasan HTF

Photobucket
Hujan lebat pada 19 Okt 2011

Photobucket
Hujan lebat pada 20 Okt 2011.. diambil di Kedai Yob..

Disaat tampalan ni ditulis.. hujan lebat baru saja berhenti tapi masih lagi renyai-renyai..

Takpalah.. di dalam kesejukan malam dan berhujan ni.. mai aku nak sambung episod terakhir penjelajahan aku di Mean Machines 2011 Autoshow yang berlangsung di Juru Autocity yang lepas...

Dalam perjalanan aku berpatah balik ke KFC.. aku sekali lagi round melihat kereta-kereta tadi.. bak kata orang.. khatam.. hehehehe..

Photobucket

Photobucket

Sebaik sampai kat KFC.. aku telah membeli air dan kentang goreng.. habuan pelapik perut anak-anak..

p/s: anak-anak aku tak nak makan ayam goreng.. hehehehe.. jimat belanja.. muahahahaha...

Sambil-sambil minum dan makan.. kami banyak melihat gelagat orang.. yang nampaknya semakin ramai.. terutamanya kat pentas utama.. melihat pertunjukan ratu Mean Machines 2011..

Photobucket

Selepas habis minum.. kami mula bergerak meninggalkan perkarangan KFC..

Niat hati.. nak balik.. dan sebelum tu nak singgah kat Sungai Dua untuk menjamu selera char keow teau..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Selesailah penjelajahan kami sekeluarga sekitar Mean Machines 2011..

Akhirnya.. kami sampai ke tempat parkir kereta.. dan mula menuju keluar dari Auto City.. menuju ke Sungai Dua..

Kenderaan semakin banyak kat atas jalan...

Sampai saja ke Sungai Dua.. kami terus menuju ke arah kedai char koew teau tu.. malangnya tiada rezeki kerana kedai tutup...

Photobucket
Kedai yang bertanda anak panah tu.. tutup daaaa....

Jadi aku ambil plan B.. iaitu menjamu selera laksa Teluk Kechai... kat Jalan Kuala Kedah..

Terus kami balik.. tapi melalui jalan dalam.. tanpa melalui lebuhraya.. terus hingga ke Teluk Kechai.. kami singgah di Kedai Laksa Teluk Kechai Zakaria.. yang sememangnya agak famous di Kuala Kedah...

Kesian kat anak-anak.. kelaparan nampaknya...

Photobucket

Photobucket

Inilah dia.. laksa Teluk Kechai.. yang agak berbeza dengan laksa Kuala Perlis..

Photobucket

Cuma pendapat aku.. kedai agak kurang bersih.. jika dibandingkan dengan Kedai Kak Su Laksa Kuala Perlis..

Laksa memang sedap.. cuma kebersihan kedai agak kurang..

Jika ditakdirkan tuan kedai membaca tampalan aku ni.. seboleh-bolehnya.. jagalah kebersihan kedai.. biar ia setanding dengan kesedapan laksa...

Lewat jam 7.00 malam.. kami sekeluarga sampai rumah...

Alhamdulillah....

..Tamat..

"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."

Wassalam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...