25 September 2011

IBE...

Catatan Ayah

Ahad
27 Syawal 1432
25 September 2011

Assalamu'alaikum..

Alhamdulillah.. tamat sudah kursus selama 5 hari yang berlangsung di Petaling Jaya..

Kursus yang memakan masa selama 5 hari ni.. diberi nama "Introduction to Biomedical Engineering (IBE)"... suatu kursus yang amat baik bagi staff-staff yang baru masuk kerja dalam bidang Clinical Engineering ni.. dan bagi aku yang dah involve dalam bidang ni.. hampir 14 tahun.. dapat refresh balik....

Selain tu.. dapat juga berkenalan dengan adik-adik yang baru join seperti Ahmad Damanhuri (Perak), Valintenus (Sabah), Azaharie (Sabah), Nicholson (Sarawak) dan Mcswyzer (Sarawak)..

Kursus diadakan di Academy of Clinical Engineering (ACE), PJ.. dan kami semua ditempatkan di Kondominium Menara Jaya, PJ..

Banyak juga ilmu-ilmu lama yang dipertajamkan lagi serta info-info baru bagi menambahkan ilmu yang dah ada.. terima kasih kepada semua tutor yang terlibat.. antaranya Cik Khairani (Safety, Health & Risk Management), SS Wong (Radiation Safety Awareness and Statutory Requirement dan Statutory Requirements for Medical Irrdiating Apparatus in Malaysia), pengganti Tuan Syed Tarmizi (Contract Management).. maaf yer saya terlupa nama anda..., Rajesh Kumar (Time & Stress Management), Dr SR Manalan (Basic Human Anatomy & Physiology), AP Sivakumar (Electrical Safety of Medical Equipment) dan Deva (Medical Instrumentation - An Introduction)..

Selain tu.. berkesempatan juga bertemu kawan-kawan lama.. yang bekerja di sekitar Selangor..

Antaranya.. Bumble Bee dan Khairul Nizam (SBM TTS kat Restoran MMZ, Shah Alam), Mohd Asri.. kawan lama kat SMTAS 88/89 (belanja makan kat Kelana Jaya) dan Jat (belanja makan nasi arab)...

Terima kasih juga kepada Ahmad Damanhuri yang belanja makan semasa keluar makan kat Shah Alam...

Terima kasih juga kepada Sham (TMD) yang uruskan kereta syarikat untuk kemudahan kami semua bergerak..

Dari kanan: Nicholson, Valintenius, Siva Kumar, aku, Mcswyzer, Ahman Damanhuri dan  Azaharie

InsyaAllah.. ada kesempatan kita berjumpa lagi...

"Pengalaman membentuk keperibadian dan kematangan..."

Wassalam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...