29 April 2011

SHIMADZU MUX100-H ERROR F56 - PT4

Catatan Ayah

Jumaat
25 Jamadil Awal 1432
29 April 2011

Assalamu'alaikum..

Alhamdulillah.. baru sampai dari Alor Star.. pi tambah simpanan EPF aku dan kawan-kawan ke dalam dana Public Mutual... nanti aku ceritakan bab tu..

Hari ni.. aku nak sambung bab troubleshooting mobile x-ray Shimadzu yang keluar error F56.. sambungan dari sini..


Aku terima e-mail dari Shahizam.. memberitahu tips-tips yang pernah dilakukan oleh staf kat Sabah berhubung dengan masalah yang sama..

"Terima kasih Shahizam atas bantuan hang..."


Masalah yang masih belum settle lagi...

Antara tips yang disyorkan oleh Shahizam...


Check AC masuk atau tidak.. nampaknya tak dak masalah...


Check semua fius kat MUX POWER-99 board...


Dan hasilnya.. semua fius dalam keadaan yang memuaskan...


Check voltan pada TER1 dan TER2...



Dan nampaknya.. voltan kat kedua-dua terminal tu dalam keadaan baik...


Kemudian.. check voltan kat TER3 dan TER4.. dan hasilnya masih sama.. iaitu voltan dalam keadaan yang baik..

Pendek kata.. kesemua tips-tips Shahizam dah aku buat... tapi masih belum jumpa punca masalah...

Pening... pening...

p/s: Terima kasih sekali lagi diucapkan kepada Shahizam atas bantuan hang...

"Pengalaman membentuk keperibadian..."

Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...