28 Januari 2011

SERVICE RO RUMAH KAK MIAH

Catatan Ayah

Sabtu / 23 Januari 2011

Tadi.. sebelum ke Alor Star.. aku terima call dari Kak Miah.. minta service RO kat rumah dia.. Kak Miah guna RO undersink.. yang aku & the geng pasang dulu.. dalam 2 tahun yang lalu..

Jadi.. balik dari Alor Star.. terus singgah kat rumah dia..

Photobucket

Sampai saja.. terus dijemput masuk untuk tengok RO kat dapur.. aku yang dapat tengok.. filter dah sampai naik hitam...

Jadi.. aku tukarkan 3 filter iaitu 5 micron PPF, CTO dan GAC..

Photobucket

Lepas tukar filter.. air RO pun jalan cantik punya... Alhamdulillah..

Photobucket

Tengoklah.. betapa kotornya filter... dan bagaimana dengan air yang kita dok minum selama ni...

p/s: kalau sapa-sapa nak.. boleh contact aku...

23 Safar 1432 / 28 Januari 2011

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...