26 Disember 2010

KIA FORTE

Catatan Ayah

Rabu / 22 Disember 2010

Aku dalam perjalanan balik ke office. Panas betul hari ni. Tapi belum tentu panas sampai petang...entah-entah sat lagi hujan..

Tiba-tiba....cantik kereta ni. Tapi pada pandangan aku sajalah...


Inilah dia Kia Forte..atau kat Malaysia dijual di bawah jenama Naza Forte...

Secara luaran yang aku tengok cantik...kalau bandingkan dengan Honda City...cantik lagi Forte ni...


Siapa pemiliknya...tak tahu pulak..tapi pemiliknya pandai mengadunkan spoiler dan accessories yang lain yang menampakkan kesportian Forte ni...


Design lampu depan pun nampak cantik...dan 'masuk' dengan Forte ni...dipadankan juga dengan warna putih..memang cun...


Lampu belakang pun...pada pandangan aku...cantik...reverse sensor pun nampak macam ada 4 biji...


Asal ekzos satu saja...tapi pemilik Forte ni telah jadikan 2...tak taulah sama ada betul-betul berfungsi kedua-duanya...sebab kadang-kadang aku tengok...sebelah saja yang berfungsi...lagi satu cuma hiasan saja...


Secara keseluruhan...aku tengok Forte ni... cukup marbeles... cantik... bergaya... dan unggul...

Kalau dari segi prestasi dan handling...tak tau pulak aku...sebab aku belum pernah pandu lagi...

Tapi Pak Cik Google nasihatkan aku untuk pergi ke sini....dan nilai sendiri sama ada ia berbaloi ke tak untuk memilikinya...

p/s: kalau dapat beli...kepompom best...

"Pengalaman membentuk keperibadian..."

20 Muharram 1432 / 26 Disember 2010

----------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE...

Ni ada feedback dari kawan aku Sakinazeri dalam facebook...

"nak pakai ke mizal....member aku dah pakai...forte ni bagi aku ok..enjin dia tak bising.dah try speed sampai 170km/j tak ada masaalah.ada gear auto dan tambahan gear untuk memotong.minyak dalam 13sen per kilo untuk normal drve.interior dalam kemas dan sound sistem dia ok...untuk kompetetor dia aku rasa honda civic .kalau nak tau lebih lagi hg blh contact aku....."

Lagi feedback dari kawan aku...Tuan Jalil...

"hang pakai ja honda hydrid..minyak comfirm murah, harga skg sekitar 130k..."

1 ulasan:

  1. wak pun minat forte nie.. design dier syok... lebih-lebih lagi bab tempat start die yang ala-ala ferarri tu..

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...