21 Disember 2010

HAPPY BIRTHDAY

Catatan Ayah

Selasa / 14 Disember 2010


Puas...sebab dah bercuti seminggu..

Kelmarin baru start masuk kerja dan hari ni terus ada event...

Event hari ni, tak lain tak bukan adalah acara makan...he he he...


Seperti biasa, kami akan adakan majlis makan-makan untuk sapa-sapa antara kami semua yang jatuh hari birthdaynya dalam bulan-bulan tertentu...

Kali ni...yang diraikan adalah...

Zarizi @ Gi Pang...


Ida @ Asnida...


Esah @ Nurashiah...


Dan Fiza @ Norafiza...


Dengan modal sorang RM 5...alhamdulillah...dapatlah macam-macam makanan..

Antaranya menu kali ni adalah pulut ayam, makaroni bakar dan kuih-muih...tak lupa laksa ihsan Shikin dan Fariha...yang tengah dok buat practical kat sini...

Semua ada kali ni...cuma Pak Cik Ayaq saja yang tak dak...Meri pulak mai lewat sikit sebab ada hal...

Kami start acara makan dalam pukul 2:30 petang...nasib baik waktu balik rumah tengah hari tadi tak balun makan...jadi line clear makan kali ni...perut pun lapar...

Tanpa banyak bicara...jom kita layan gambiran..... :D

Makaroni bakar...tempah khas dari Sawaddi...

Ayam goreng....slurp!!!

Tiap-tiap bulan mesti ada...kacang goreng...tapi karipap dah nak habih...sapa pederas dulu ni... =)


Pisang pun ada...

My favorite...laksa Kuala Perlis...terima kasih Shikin dan Fariha sebab belanja laksa... =)

Tu dia...pakat pederas pulut...sampai tinggal banyak nih...

Kuih Cara....

Tu dia...punya banyak makanan...

Jom...kita layan gambiran makan-makan pulak...

Jemput...jemput...jangan malu...ayam banyak lagi...

Tu dia...pakat tunduk makan...tak sedaq mentua lalu kat belakang...

Aiii..Fariha nak pi tambah pulut ke?... =O

Haaa..kan betui...Fariha pi tambah pulut...sempat lagi Kak Ida kita bagi "peace".. =)

Aiii..Cik Man...terkejut ke atau mentelan...

Sedap nampak...pakat dok layan makan...

Kak Esah kita ni baru nak makan ke...nak tambah kali ke 3?????

Sampai hati hangpa tak ajak Cik M makan...

Pulun Suhail...jangan tak pulun...

Kalut nampak Cik Own...relax..pulut ada banyak lagi...

Kesian kat Meck...layan depan pintu jer...

Hairan...pasai apa Ah Tong tak makan pulut???...

dan lagi ber..sms...

Tadi Meck bukan makan kat depan pintu....ni bila pulak mai makan kat sebelah anak dara nih?...

Hai Esah...hari-hari makan laksa...ada pasai apaaaa.....

Mana nak dapat kat office lain...siap ada kicap lagi...

Tak tambah lagi ka Cik M...

Kenyang dah ke Cik Man...sampai cekak pinggang...

Meck dengan gaya seorang "romeo"...

berapa biji pisang dah hang pederas Gi?...

Tok ketua tengah dok bagi ucapan...

Errkkk!!!...Alhamdulillah...

Setelah semua pakat kenyang, kini tibalah masa untuk bagi hadiah kat orang-orang yang diraikan...

Inilah dia orang-orangnya....

 Gi Pang

 Fiza

 Esah

Ida

Ni kes kurus sangat...hang kena makan banyak sikit Suhail...

Tengok...lengan kurus sangat...



OK...semua selesai...bulan depan sapa pulak????...

p/s: relax geng...esok aku upload gambar masuk FB...

"Pengalaman membentuk keperibadian..."

15 Muharram 1432 / 21 Disember 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...