30 November 2010

SHIMADZU

Catatan Ayah

Selasa / 30 November 2010


Aku cuma nak share berkenaan dengan X-Ray Mobile Unit model Shimadzu MUX100H...yang rosak kat HTF...problem adalah sistem tak boleh recharge battery...

Mula-mula tu...seperti biasa...kenalah check fius dulu...didapati fius 13A kat plug top putus...jadi tukar fius...tapi masih tak masuk power...

Jadi..aku ambil keputusan untuk buka bahagian dalam...check kat breaker....continuity untuk Live wire dan Neutral wire...ok..

Check ke depan sikit lagi...nah...dah jumpa...AC filter terbakar....


Tengok dekat sikit....


Nampak gayanya...kena order dululah....baru boleh sambung troubleshooting...

p/s: terima kasih kepada Zamri dan Shidah...sebab tolong aku troubleshooting tadi...

23 Zulhijjah 1431 / 30 November 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...