03 November 2010

CT SCAN TRAINING - DAY 3

Catatan Ayah

Rabu / 3 November 2010

Hari ni hari ke-3 training CT Scan kat Kajang...hari ni tempat training dibuat kat Hospital Kajang...sampai kat Hospital Kajang tadi masih awal sekitar 8:45 pagi..tapi tak dak sapa pun sampai lagi...

Keluasan Hospital Kajang adalah lebih kurang Hospital Langkawi rasa-rasanya...taklah besar sangat...dan bangunan-bangunannya lebih kurang Hospital Jitra saja...semuanya bangunan lama...kecuali ada satu bangunan bertingkat yang menempatkan wad-wad...

Sebelum training mula...aku sempat pusing-pusing dalam Hospital Kajang...melihat keadaan sekeliling...kebanyakan staf hospital dan staf Radicare adalah orang keturunan India...lebih kurang macam Hospital Kulim dengan Hospital Sungai Petani...mungkin populasi kat Kajang ni adalah orang India...sampai kat dalam Hospital Kajang ni pun ada kuil Hindu...

Suasana pagi di tepi bangunan CT Scan yang baru dipasang....sambil usha-usha tempat parking motor...sebab esok nak kena bawa motor...


Bangunan klinik...bersebelahan bangunan CT Scan yang baru...


Tempat rehat bersebelahan bangunan wad-wad...


Pandangan dari pondok menunggu....sambil tunggu jam 9:30 pagi....kekalutan di hadapan wad...


Unit Dietetik dan Sajian...besar lagi kat HTF....


Hadapan pintu masuk JPD.....JPD HTF grand lagi....tapi kat dalam tak tau pulak sebab tak masuk...


Setelah puas ronda-ronda...training start dalam 9:30 pagi...cuma tunjuk cara penggunaan tool dan phantom saja...tools dari jenama Piranha...rasa-rasa 4000M+ dan Unfors OK lagi....Tan Abex pun tak berapa cekap nak guna Piranha ni...




Selepas makan tengah hari, aku dan Ararusly balik ke hotel...sebab sebelah petang tak dak apa-apa nak buat dah...

Lepas lena sebentar, aku siapkan beg baju dan bawa ke Kondo Menara Jaya...sebab esok dah kena check-out hotel...tapi training ada lagi esok sampai petang....dan aku akan balik hari Jumaat....

Dalam perjalanan ke Petaling Jaya...ya Allah...jem gila....jenuh juga nak selit menyelit...akhirnya aku sampai PJ dalam pukul 5:15 petang...naik Kondo dan simpan beg baju...yang tinggal kat hotel cuma pakaian yang akan dipakai esok saja...

Gayanya...cuma aku seorang saja yang akan dok kat Kondo ni...sebab Ararusly akan balik esok flight 9:00 malam...



Balik semula ke hotel...dalam pukul 6:00 petang...dan masih jem teruk....

Relax sat...keluar makan sate Kajang...bukan apa...sebab esok dah last day kat Kajang...lama dah teringin nak makan sate Kajang...tapi ni pertama kali makan sate Kajang...kena bayar 5% goverment tax...



Tinggal satu hari lagi training....lepas tu boleh balik....

p/s: dok telefon bini kat rumah...banjir semakin teruk katanya...lebih teruk dari tahun 2005...

26 Zulkaedah 1431 / 3 November 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...