26 Oktober 2010

USER TRAINING KAT BILIK BERSALIN

Catatan Ayah

Selasa / 26 Oktober 2010

Hari ni lagi satu user training kena buat....sebagai ganti user training yang telah ditunda bulan lepas sebab mesin telah rosak...

User training hari ni dibuat kat Bilik Bersalin...antara mesin yang dibuat training adalah defibrillator, cardiotocograph dan ECG...

Macam biasa...aku dan Mat Nor yang handle user training....nak buat macam mana...dalam dok sakit gigi pun..gagah jugak lah...nak minta tolong kawan-kawan pun...pakat dok mengelak saja...gagah jugak lah....aku kalau tak sakit gigi ka atau hal-hal lain...aku tak minta tolong orang...tapi dah sakit gigi...pakat tak mau...buat jugaklah....

Mula-mula bagi Mat Nor tunjukkan cardiotocograph dulu...cara-cara guna dengan betul dan cara-cara handle ultrasound dan toco probe dengan betul....untuk elakkan dari rosak dengan cepat...kemudian Mat Nor sambung bagi penerangan mengenai defibrillator...sama juga macam dengan cardiotocograph...cara-cara nak handle dengan betul...bukannya cerita yang susah-susah sangat...


Lepas tu aku pulak sambung cerita mengenai ECG...cara-cara handle dan cuci electrode...yang tu saja...nak cakap lebih-lebih pun...tak berapa boleh nak cakap...pedih rasa kat gigi....

Cara nak guna klip dengan betul....


Cara guna dan cuci electrode dengan betul....


Antara staf-staf yang hadir dalam sesi user training ni...

 

p/s: Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar....

18 Zulkaedah 1431 / 26 Oktober 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...