08 Oktober 2010

On-call Lab...

Catatan Ayah

Elok-elok sampai rumah lepas balik kerja...'helpdesk' 'call' pulak...ada 'breakdown' kat Patology lab...'Hematology Sysmex XT1800i' 'breakdown'...

"The XT-1800i is a compact, high performance, automated haematology analyser that provides accurate and precise CBC results including a fully automated WBC 5-part differential. A throughput of 80 samples an hour and an autoloading capacity for 50 tubes, makes the ST-Series the analysers of choice for small to mid volume laboratories who require the result quality normally associated with larger institutions.

reference: http://www.sysmex.co.uk/static/our-products/haematology/xt-1800i"




Katanya....selepas sampel diambil...tiada 'result' yang dipaparkan kat 'monitor' dan ada 'error message'...


Bab peralatan 'lab' ni aku kalah sikit...'call' Zamri..tak dapat...jadi 'call' pulak Nadzi...nasib baik dapat...atas pedoman Nadzi...'try check' 're-agent'....


Aku dapati..'re-agent' masih banyak dan baru...lepas tu Nadzi suruh 'check' kat dalam 'analyzer'...sama ada 'pack' kat dalam 'analyzer' masih ada atau dah habis...


Tapi 'problem' masih tak 'settle'...'at last' Nadzi akan datang untuk 'try to solve the problem'....

p/s: aku bab Lab ni memang tak tau apa....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...