06 Oktober 2010

MRI...

Catatan Ayah

Pagi tadi, MRI ada masalah 'system hang'. Selepas 1 'case', sistem terus 'hang' dan tak boleh teruskan untuk 'case' lain. Selepas 'shut-down' pun, bila 'run case', lepas tu sistem akan 'hang' lagi.


Apa yang aku nampak kat 'monitor' tu, terdapat mesej 'scanning' kat penjuru 'monitor' tu...tapi sebenarnya sistem tak dalam keadaan 'scanning'...


Aku cuba masuk ke dalam 'event log' untuk tengok 'error message'...kot-kot boleh membantu...


Tak banyak info yang dapat membantu untuk selesaikan masalah ini...lagi pun sistem ni mempunyai 'password' yang ditukar setiap tahun secara automatik...cuma staf Siemens sahaja yang dapat 'access' ke bahagian 'maintenance'...

Lagi pun sistem 'under contract' dengan Siemens...apa yang boleh dilakukan adalah 'contact' Siemens untuk pembaikan.....

p/s: lagi pun aku tak dak kepakaran dan 'tools' untuk 'troubleshoot' sistem ni...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...