24 Oktober 2010

HUJUNG MINGGU DI MEAN MACHINE AUTO SHOW

Catatan ayah

Sabtu / 23 Oktober 2010

Selepas dismatle RO kat rumah SN Rokiah, aku dengan family berangkat ke Juru...untuk tengok auto-show kat Juru...Mean Machine Auto Show..

Plan asal aku nak ke sana naik motor saja...tapi dah Ibu dengan anak-anak nak ikut...jadi ke sana dengan Kenari....lalu terbanglah kenari menuju ke Juru...

Cuaca hari ni nampaknya baik....cuma agak panas sikit...sebelum apa-apa...isi minyak dulu..


Kenderaan pun tak banyak kat jalan ni...sampai kat tol Alor Star (U)...rasa mengantuk pula...jadi minta Ibu bawa dululah....

Kat lebuhraya pun kenderaan tak banyak...tapi selepas R&R Gurun...terserempak dengan geng-geng motard...steadylah geng ni....



Tak tau pulak depa ni menuju ke mana...mungkinkah ke Auto City...tapi kami singgah dulu kat Sungai Petani...

Ada 2 benda kat Sungai Petani...yang pertama kami singgah kat Public Gold...saja singgah tengok dan belek-belek syiling emas dinar...tengok punya tengok...akhirnya tercapai juga angan-angan aku untuk memiliki syiling emas dinar...aku beli sebagai simpanan...sebagai menyahut seruan untuk mengembalikan sistem kewangan Islam...InsyaAllah aku akan simpan duit lagi untuk beli lagi syiling emas dinar...

Selesai misi syiling emas dinar...singgah pula untuk ambil stok cuka kurma...lagi satu dengan niat untuk kembalikan pemakanan sunnah...tapi stok yang ada tak berapa cukup...jadi aku ambil sikit dulu...


Bagus cuka kurma ni terutama kepada orang yang sakit darah tinggi, gout, kencing manis dan obesiti...Cuka kurma ni berperanan untuk menstabilkan kandungan garam dalam badan selain melancarkan pergerakan oksigen ke otak...baik untuk kanak-kanak...juga baik untuk hati...tetapi ingat cuka kurma ni bukan ubat...

Caranya senang saja...minum 1 camca besar setengah jam sebelum makan atau setengah jam selepas makan...atau masukkan ke dalam masakan dengan menggantikan penggunaan cuka biasa...jadi kalau ada sesiapa yang nak cuka kurma ni...boleh contact aku...

Selesai urusan tu...matahari dah tegak atas kepala...dah pukul 12 tengahari rupanya...apalagi gerak ke Juru..tapi ikut jalan biasa jer lah...lama dah tak ikut jalan lama...ikut Tikam Batu, Kepala Batas, Pekan Darat, Sungai Dua, Seberang Jaya dan akhirnya Juru....waktu sampai..jalan menuju ke Auto City baru nak jem....


Sewaktu kami sampai...kereta pun dah agak banyak...tempat parking pun dah hampir penuh...

So...apalagi..jalan-jalanlah jamu mata...anak-anak bersama Honda Gold Wing....mana tau satu hari nanti aku mampu miliki motor ni...untuk jalan-jalan tengok anak menantu...sempat bersembang dengan owner Gold wing ni...dan sempat tanya khabar IR Manaf...awat hang tak mai Manaf...


Oren khaw punya...Mat Noq dengan Amir tak teringin nak buat ker?


Baik punya ekzos....


Macam mana Zarizi...tak teringin ke nak buat LC hang macam ni?..


Yang ni kereta yang cantik ke model yang cantik...lekas pilih...

 

Ni pakat berebut nak ambil gambar kereta ke gambar orang...?

 

Last-last terleleh letih berjalan....sempat juga jumpa Own sekeluarga....

 

Buat Zamri...hang tak mau convert Saga hang jadi Subaru Impreza WRC...?


Pusing punya pusing...akhirnya balik lah...dah penat...jam pun dah menunjukkan pukul hampir 4 petang...balik juga melalui jalan lama...

Bila lalu ikut Pekan darat...sempat tengok rumah Arwah Munir...apa khabar mak, isteri dan anaknya tak tau...Dalam perjalanan pulang dapat pula call dari Norliyatuliza....dia minta aku jadi agen untuk jual tiket program motivasi yang akan diadakan pada 13 November 2010 ni kat Alor Star..detailnya akan aku war-warkan kemudian....

Perut dah lapar...jadi singgah dulu kat Sungai Petani untuk isi perut...


Kesian kat orang yang paling lapar sekali....

 

Selepas makan...sembahyang dulu....

 

Kami balik melalui Merbok, Yan dan Kuala Kedah...sampai Alor Star..jumpa kereta ni...sapa agaknya...intai-intai tengok...kot-kot nampak bawa marka...


Akhirnya sampai rumah dalam pukul 9 malam....

Lagi gambar-gambir sekitar Mean Machine boleh dilihat di sini....banyak sangat gambar kalau nak upload kat sini...

p/s: Mean Machine 2010 ni OK secara keseluruhannya...tapi agak hampa kerana tak ada geng-geng superbikers yang joint dalam show...yang ada cuma geng-geng kapcai LC dan Vespa....serta 2 biji Gold Wing...harap-harap tahun depan...geng-geng superbikers akan joint sama...

16 Zulkaedah 1431 / 24 Oktober 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...