05 September 2010

Two Brothers Exhaust...

Catatan Ayah

Setelah berbulan-bulan mengisi tabung...akhirnya berjaya juga aku beli ekzos dua beradik... 




Jenuh juga cari kedai untuk tebuk paip buat lubang O2 sensor....sebab ER6 kat US jenis close loop dan tak pakai O2 sensor...manakala ER6 Europe dan lain-lain negara jenis open loop dan pakai O2 sensor...


Cari punya cari keliling Kangar....ada yang bagi alasan tak mau buat...tak dak masa...ada yang tak dan buat...ada yang terus terang tak nak buat....macam-macam...hampir-hampir give-up....


Akhirnya.....dapat satu kedai...kedai kecik jer...tapi tuan kedai baguih...tak berkira....

Balik buat pemasangan....berpeluh juga nak pasang....selepas tekun dengan penuh kesabaran....hehehehe...inilah hasilnya....



Alhamdulillah...semuanya selesai...dan aku amat berpuas hati...

3 ulasan:

  1. Kalau tak salah.. masa tu saya beli dengan harga RM1250..

    BalasPadam
  2. mana dapat beli?? boleh beri tahu tak.. thanks...

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...