30 September 2010

Mampukah kita...

Catatan Ayah

Aku ada dapat satu e-mail yang mana isinya aku muatkan kat sini...tanpa edit...

Bacalah kisah ini...dan fikirkan...mampukah kita...beranikah kita sebagai seorang Islam...?

Sama-samalah kita selami kisah ini...


Aku, Lim dan Islam
Dari Jeram Pasu on Monday, September 6, 2010 at 10:11am

Aku punya seorang rakan baik dari zaman kanak-kanak. Lim Wei Choon. Sana-sama bersekolah rendah hingga ke peringkat menengah . Selepas SPM. Aku masuk ke Tingkatan 6, manakala Lim dihantar keluarganya melanjutkan pelajaran ke Amerika Syarikat. Kenangan sewaktu kanak-kanak hingga ke zaman remaja terlalu banyak yang dikongsi bersama.

Setiap kali hariraya menjelang, Lim pasti berkunjung ke rumah ku untuk menikmati dodol arwah ayahku yang amat digemarinya. kadangkala, jika ada kenduri kendara dirumahku, pasti Lim akan turut serta. Aku jarang ke rumahnya kecuali umtuk beberapa sambutan seperti harijadi dan juga Tahun Baru Cina. Aku takut dengan anjing peliharaan keluarga Lim.

Dengan Lim juga aku belajar matematik manakala subjek Bahasa Malaysia sering menjadi rujukannya padaku. Kenangan-kenangan seperti memancing, mandi jeram, ponteng sekolah untuk melihat pertandingan 'breakdance', semuanya kami kongsi bersama-sama. Apa yang ingin kunyatakan ialah, warna kulit dan perbezaan ugama tidak pernah menjadi penghalang persahabatan kami. 20 tahun telah berlalu, Lim telah menetap di Amerika setelah berjaya mendapat Green Card, beliau bekerja disana. Itu yang kuketahui dari kakaknya.

Hubungan ku dengan Lim terputus setelah dia melanjutkan pelajaran. maklumlah, dizaman kami dulu tiada internet, email atau telefon bimbit, yang ada cuma sesekali menghantar poskad bertanya khabar. Untuk menulis surat kepada lelaki amat malas kami rasakan.

Suatu pagi. Aku bertembung dengan kakak Lim di pasar , kakaknya memberitahu Lim akan pulang ke tanahair. Dan aku amat terkejut dengan berita yang kudengar dari kakaknya.

" He's name is no more Lim Wei Choon. He's now Ahmad Zulfakar Lim since 5 years ago. ..Subhanallah!

Syukur Alhamdulillah, rakan baikku telah menemui hidayah dari Allah S.W.T. Memang aku tak sabar untuk berjumpa dengannya lebih-lebih lagi setelah menjadi saudara seagama denganku.

Hari yang kutunggu-tunggu telah tiba, dan petang itu aku berkesempatan bertemu dengan Lim dirumahnya. Ada satu keraian istimewa sempena menyambut kepulangannya. Ketika aku tiba, tetamu sudah semakin berkurangan. ..

Assalamualaikum..Itulah kalimat pertama dari mulutnya, wajahnya sudah jauh berubah, air mukanya amat redup dan tenang.

Aku menjawab salam dan berpelukan dengannya dan kami menangis umpama kekasih yang sudah terlalu lama terpisah.

'Ini dia olang memang sudah manyak lama kawan, dari kecik ini dua olang" Ibu Lim menjelaskan pada beberapa orang tetamu yang melihat peristiwa kami berpelukan dan menangis itu. Tetapi aku bukan menangis kerana apa, tetapi kerana amat sebak dan terharu dan sangat bersyukur melihat keislaman rakanku. Lim mengajak aku duduk dibuaian dihalaman rumahnya untuk berbual-bual. beliau masih fasih berbahasa melayu walau sudah lama berada diperantauan.

Talha, kau kawan baik aku kan ? betul  tak? .Memanglah..Kenapa kau tanya macam tu?kalau kau kawan baik aku, Kenapa kau biarkan aku diseksa?

Sorry Lim. Aku tak faham..diseksa? What do you mean?

Cuba kau fikir, kita ni kawan dari kecil. Aku ingat lagi, rumah kau tu, is my second house.

Tapi, mengapalah kau tak pernah ceritakan pada aku tentang Islam? Mengapa aku kena pergi ke US baru aku dapat belajar tentang Islam? Mengapa bukan di Malaysia , negara Islam ni?

Dan mengapa aku di Islam kan oleh seorang bekas paderi kristian?

Aku terdiam, kelu tak mampu menjawab. Dan Lim terus berkata-kata.Kalau betullah kau kawan baik aku, Kenapa kau cuma nak baik dengan aku di dunia saja? kau suka tengok kawan baik kau ni diseksa didalam api neraka?

Kau tahu, kalaulah aku ni tak sempat masuk islam hingga aku mati. Aku akan dakwa semua orang melayu Islam dalam kampung kita ni sebab tak sampaikan dakwah dan risalah Islam pada aku, keluarga aku dan non muslim yang lain.Kau sedar tak, kau dah diberikan nikmat besar oleh Allah denagn melahirkan kau didalam keluarga Islam. tapi, nikmat itu bukan untuk kau nikmati seorang diri, atau untuk keluarga kau sendiri, kau dilahirkan dalam Islam adalah kerana ditugaskan untuk sampaikan Islam pada orang-orang yang dilahirkan dalam keluarga bukan Islam macam aku.

Aku masih tunduk dan terkata apa-apa kerana sangat malu.Berdakwah adalah tugas muslim yang paling utama, sebagai pewaris Nabi, penyambung Risalah.

Tetapi apa yang aku lihat, orang melayu ni tiadak ada roh jihad, tak ada keinginan untuk berdakwah, macamana Allah nak tolong bangsa melayu kalau bangsa tu sendiri tak tolong ugama Allah?Aku bukan nak banggakan diri aku, cuma aku kesal..sepatutnya nikmat ini kau kena gunakan dengan betul dan tepat, kerana selagi kau belum pernah berdakwah, jangan kau fikir kau sudah bersyukur pada Allah.

Dan satu lagi, jangan dengan mudah kau cop orang-orang bukan Islam itu sebagai kafir kerana kafir itu bererti ingkar. Kalau kau dah sampaikan seruan dengan betul, kemudian mereka ingkar dan berpaling, barulah kau boleh panggil kafir.

Aku menjadi amat malu, kerana segala apa yang dikatakan oleh Lim adalah benar! dan aku tak pernah pun terfikir selama ini. Aku hanya sibuk untuk memperbaiki amalan diri sehingga lupa pada tugasku yang sebenar.

Baru aku faham, andainya tugas berdakwah ini telak dilaksanakan, Allah akan memberikan lagi pertolongan, bantuan dan kekuatan serta mempermudahkan segala urusan dunia dan akhirat sesorang itu.Petang itu aku pulang dengan satu semangat baru.
Aku ingin berdakwah!

Lim yang baru memeluk Islam selama 5 tahun itu pun telah mengislamkan lebih 20 orang termasuk adiknya. Mengapa aku yang hampir 40 tahun Islam ini (benarkah aku islam tulen) tidak pernah hatta walau seorang pun orang bukan Islam yang pernah kusampaikan dengan serious tentang kebenaran Islam?

Semoga Allah mengampuni diriku yang tidak faham apa itu erti nikmat dilahirkan sebagai Islam.

P/s : sebagai Tauladan..

 

TOLONG SEBARKAN SETELAH MEMBACA KISAH DIBAWAH NI UNTUK DAKWAH KITA.






 

User Training...

Catatan Ayah

Peatng tadi seperti biasa, sebulan sekali aku dengan Mat Nor mengajar....kami buat user training kat Wad 10...

Wad 10 adalah wad yang terletak agak terkebelakang sikit...kerana wad ini menempatkan pesakit-pesakit TB, H1N1, HIV dan sebagainya yang perlukan kuarantin...

Alat yang kami ajar kepada staf-staf jururawat Wad 10 adalah ECG, Defibrillator dan Cardiac Monitor...



Harap-harap lepas ni...ok sikit kot depa guna peralatan ni....taklah rosak selalu...sebab selalunya kerosakan yang dilaporkan berpunca dari kecuaian depa sendiri...

29 September 2010

Minyak enjin dan rantai...

Catatan Ayah

Hari ni aku pusing-pusing lagi untuk cari minyak enjin dan rantai....macam biasa, minyak enjin yang dicari adalah 10w/40 fully sintetik dan minyak rantai Silkolene Titanium...

Kali ni aku pusing kat Arau pulak...at last aku singgah kat Bike Station, Arau...salah satu cawangan Bike Valley, Selangor...banyak juga aksesori motor kat sini...dari t-shirt, boot, helmet, jaket dan bermacam-macam lagi...dengan kata lain..boleh challenge Mega Fortune Sungai Petani...dari segi harga juga agak berpatutan..bergantung kepada barangan...

Akhirnya, aku beli Motul 5100 10w/40 yang berharga RM40 sebotol...berbanding kat Mega Fortune berharga RM43.50...murah di sini...

Minyak rantai Silkolene Titanium pulak RM40 sebotol...lebih RM2 berbanding kat Mega Fortune...sebab kat Mega Fortune harganya RM38....

 
Cuma aku terlupa nak tanya....oil filter ER6n berapa harganya...tak palah...nanti nak tukar minyak dan oil filter...tanya tengok harganya dan boleh compare dengan Mega Fortune...

So...jumaat ni cadang nak tukar minyak ni sebab hari sabtu nak ke KL....

28 September 2010

Minyak enjin...

Catatan Ayah

La ni aku tengah dok survey tengok...minyak enjin agak-agak yang terbaik untuk kuda hitam aku...sebelum ni dah pakai Motul 10w/40 fully sintetik...

Tadi dah pusing Kangar...Motul tak dak...yang ada cuma Castrol dan Total...Kalau Syntium DualTech..kat kedai motor tak dak...cuma ada kat Petronas Pump Station saja...kalau 10w/50 fully dalam RM55 dan 15/50w semi dalam RM28...Shell tak tengok lagi...mungkin esok kot...

Tapi yang pasti tak jumpa lagi adalah Silkolene Chain Gel...esok nak tengok kat Arau pulak....kalau tak dak juga...nak kena pi beli kat Mega Fortune Sungai Petani...bukan apa...Sabtu 2/10/10 ni nak kena pi KL...so nak kena tukar minyak enjin dan minyakkan rantai...kalau pakai yang biasa...rim akan jadi kotor...

Kalau ada sapa-sapa free...boleh tolong poll sat...tengok apa pendapat kawan-kawan semua...

Mengelamun...

Catatan Ayah

Dalam dok mengelamun sorang-sorang...teringat satu ungkapan dari Che Ami semasa bersembang kat Soo Guan hari tu...

Antara ungkapan Che Ami....dalam kehidupan manusia ni ada 3 perkara yang akan ditempuhi....

1. Bayangan hidup dan Pandangan hidup...

2. Pegangan hidup...

3. Mainan hidup....

Apa yang dimaksudkan dengan ketiga-tiga ungkapan di atas...cuba fikirkan sejenak...(jeng...jeng...jeng...)

Sudah dapat...apakah maksudnya....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Haaaaa....ini jawapannya...

3 golongan...

Golongan yang pertama..pandangan hidup...orang bujang...pandangan hidup...bila pandang saja terus "hidup"...pantang nampak...mesti "hidup"...kadang-kadang tu hanya bayang saja...terus "hidup"...

Golongan yang kedua...pegangan hidup...orang yang telah berkahwin dan kebanyakan di bawah 50 tahun...bila pegang saja...mesti "hidup"...tak payah pandang-pandang....pegang saja...mesti "hidup".....

Golongan yang ketiga...mainan hidup...orang yang dah berkahwin dan kebanyakannya 50 tahun ke atas....yang ni kena main dulu....baru "hidup"....kalau tak main...tak "hidup"....setakat pandang dan pegang..confirm tak "hidup"....

HAHAHAHAHAHAHA.....anda tahu...kisah falsafah ini???....

27 September 2010

Solar Flare

Catatan Ayah

Pernahkah kawan-kawan dengar berkenaan "solar flare" dan berkenaan fenomena "solar flare"...Telah diberitakan fenomena ini berlaku pada tahun 1859 dan akan kembali berlaku selepas kira-kira 100 tahun....dan para saintis meramalkan yang fenomena ini akan berlaku pada 2013...

Menurut para saintis...fenomena ini mampu melumpuhkan sistem internet, komunikasi dan bermacam-macam lagi yang disebabkan gangguan pada frekeunsi tinggi...dan langit akan menjadi merah...namun tak banyak data yang dapat diselidiki memandangkan kejadian yang terbaru berlaku pada tahun 1859 dahulu....

Apa itu "solar flare" boleh dirujuk di sini...

Fenomena yang telah berlaku pada tahun 1859 boleh dirujuk di sini...

Ramalan para saintis boleh dibaca di sini...

Adakah ini merupakan tanda-tanda kiamat yang semakin menghampiri...apakah persediaan kita dari segi duniawi..macam mana hendak menghalang kemusnahan yang teruk sekiranya berlaku...dan bagaimana dengan amalan kita...jika sekiranya ini adalah kiamat???...

Marilah kita fikir-fikirkan...dan renungkan...

26 September 2010

Repair Elken Bio-Pure

Catatan Ayah

Hampir semalaman berjaga...troubleshoot..akhirnya berjaya...rupanya flow restrictor flush valve rosak...lagi satu RO system Elken berjaya diperbaiki...


Selepas mencari atas bawah, kiri kanan, depan belakang...akhirnya berjaya..selain daripada valve yang rosak, penapis step 1, 2 dan 4 juga tersumbat...tapi RO membrane masih elok...


Alhamdulillah...sat lagi nak kena hantar balik kepada tuannya...pemiliknya adalah En Rahim Waris, seorang pensyarah kat UiTM Arau...

Kepada sesiapa yang mempunyai masalah dengan Elken Bio-Pure RO System...boleh contact aku...


Pasang RO...

Catatan Ayah

Alhamdulillah...baru selesai buat pemasangan RO System kat Kampung Ujong Batu...Customer kali ni adalah mak mertua kepada Pak Ku Sharuddin..

Pak Ku telah minta aku pasang sistem Under Sink....tapi tak la pasang kat bawah sinki...pasang kat luar supaya senang untuk buat maintenance...

Sistem RO ni berkapasiti 50 GPD, sesuai untuk kegunaan rumah...Sistem ni mempunyai 5 step penapisan iaitu 1 step PPF, 3 step carbon dan 1 RO membrane...serta 1 tangki 3.2Gallon untuk penyimpanan air...dan 1 faucet...


Pakej ni didatangkan dengan hadiah percuma 1 bekas air....


Bagi aku...RO adalah sistem penapisan air yang terbaik buat masa sekarang...kerana ia mampu menapis sehingga 0.0001 micron hinggakan mampu menapis sisa-sisa perubatan yang tak mampu ditapis melalui sistem 6 step biasa seperti Bio-Aura dan seangkatan dengannya...

Ramai orang kata...air RO tak bagus sebab tiada mineral....sebenarnya mineral itu boleh didapati dari makanan dan susu yang kita minum...dan harus diketahui bahawa air bukanlah nutrition...ia cuma bertindak sebagai pelincir di dalam badan kita sahaja...sumber vitamin dan mineral yang lain boleh didapati dari makanan....kita pun bukanlah hanya minum air sahaja seumur hidup...

Kelebihan air RO juga baik untuk digunakan semasa memasak...contohnya nasi lambat basi jika dimasak menggunakan air RO...susu tidak jadi masam jika dibancuh dengan air RO....dan macam-macam lagi...

Jadi kepada kawan-kawan yang hendak pasang sistem penapisan, aku cadangkan pasanglah sistem RO...tak kisahlah jika bukan aku yang pasang...ambil Elken dan lain-lain pengedar pun tak pa...cuma pasang sistem RO...cuma bezanya aku dengan lain-lain pengedar adalah harga...harga yang aku jual amat berpatutan...

Sistem-sistem yang aku jual boleh dilihat di sini...

25 September 2010

Service kereta..

Catatan Ayah

Tadi aku pi beli minyak enjin untuk Kenari...pusing punya pusing, pi kat Seriab, ingatkan murah...mahal jugak..kat sana Minyak Petronas RM60 dan Castrol RM65...

Pusing pi kat Eng Leong, Petronas tak dak stok...Castrol RM62...agak-agaknya la ni harga dah naik kot...3-4 bulan lepas rasa-rasanya, tak sampai RM50...dah tiada pilihan...beli jugalah Castrol...


Km pun dah tunjuk 136309km...sepatutnya aku kena tukar minyak pada 135xxx km...tapi dah tak dak masa lapang...terlajaklah pula...


Inilah enjin Kenari...1000cc DOHC...tapi tanpa DVVT seperti kebanyakan kereta Perodua sekarang...tapi bagi aku, Kenari ni cukup lasak...macam-macam dah aku bawa...dari orang sampailah FRP sebanyak 2 batang yang beratnya 80kg tak termasuk barang-barang lain lagi...dan Kenari ni pun dah pernah sampai Melaka...


Mula-mula sekali...macam biasa, buang minyak dulu...biarkan dalam 1/2 jam...hingga ke titisan terakhir...


Bateri pun kena periksa...kereta auto ni bateri sensitif sikit...kalau apa-apa terjadi kena guna jumper...tak boleh tolak...bateri ni pun dah masuk 2 tahun...janji jaga air..minta-minta tahan lama sikit...


Oil filter tak tukar sebab aku selalu tukar 2 kali minyak enjin, sekali oil filter...check penapis udara pun elok lagi...plug baru tukar...so siap...next service 141309km...
La ni cuma nak kena tukar bering tayar depan...sebab dok dengar bunyi 'deguk-deguk'...bila jalan dengan nak kena tukar gear untuk hand-break....

Pasar Besar Kangar

Catatan Ayah

Pasar Besar Kangar atau lebih dikenali Market Kangar akan tinggal kenangan...seingat-ingat aku, memang lama Market Kangar ni...sejak aku kecil lagi...


Market Kangar amat popular dan menjadi tumpuan masyarakat Kangar khasnya dan masyarakat Perlis umumnya semenjak dulu lagi...hinggakan masih menjadi tumpuan ramai walaupun sudah ada Pasar Borong yang terletak di Kampung Bakau. Selain tumpuan orang ramai membeli keperluan makanan basah seperti ikan, daging, sayur-sayuran dan lain-lain, Market Kangar ni juga terkenal dengan kedai-kedai nasi kandar atau dikenali dengan nasi ganja...



Boleh dikatakan setiap pagi kecuali hari Ahad, ramai pengunjung datang makan pagi di sini...gerai-gerai nasi kandar di sini pun banyak...lebih kurang 8 gerai bersebelahan...dan semuanya sedap-sedap belaka...


Tapi semua ini akan tinggal kenangan...kerana Market Kangar telah dipindahkan ke Kampung Bakau...dan ditempatkan di belakang Pasar Borong...dan berkemungkinan gerai-gerai nasi kandar ini pun akan dipindahkan...

Market Kangar ini juga akan meninggalkan banyak kenangan manis dikalangan ramai rakyat Perlis berbagai lapisan...akan hilanglah salah satu mercu tanda di Kangar ni....demi pembangunan...

Honda VFR Polis Trafik...

Catatan Ayah

Polis Malaysia telah menggunakan motor Honda VFR800 bagi mengganti Honda CBX750 yang lama....tapi Honda CBX750 tu masih ada lagi digunakan...mungkin akan diganti seluruhnya kot tak lama lagi...



Honda VFR800 ni termasuk dalam kategori Sport Touring...motor yang cantik dan banyak komen yang baik dan menarik...dapat dibaca dan didengar di sana-sini...dan banyak negara yang menggunakannya sebagai motor polis selain daripada ST1300...motor yang baik jika ingin berjalan jauh kerana posisi tunggangan yang menegak...

Skil yang ditunjukkan oleh anggota polis Jepun dengan menggunakan Honda VFR800...


Berikut adalah artikel yang dipetik dari http://www.theautochannel.com/ mengenai VFR800 ni...untuk dikongsi bersama...

The New and Improved Honda VFR?


By Nicholoas Frankl and Alexis Bachofen


I can’t imagine what Honda was thinking when they asked their engineers and designers to fashion a new motorcycle from the previous VHF. How does one improve on the best all rounder? In a class of it’s own, I can only assume that Honda’s designers didn’t like the look of their motorcycle so they decided to alter it.


However, Honda went one step further and not only improved on the VFR’s looks but built an entire new engine, new frame and many other new features into their new flagship, naturally with reliability as standard. In a word, they got it right! As Honda put it, "... This VFR is all new, but it’s role remains the same - to extend the boundaries of motorcycling excellence."


However, before I tell you how good the new VFR is, how it will destroy a 996 on the open road or get you up to 160mp/h, let’s get a couple of things straight. It sounds bloody awful. I’ve heard lawnmowers, which have gone to better elocution lesions. It makes me wonder why Honda creates such a near perfect bike and seems to forget about the sound coming out the exhaust. So my advice is to any potential buyers, think about an exhaust now.


But don’t get me wrong, I found little else wrong with the bike if anything at all. The seat is very comfortable and could be ridden for many hours without getting "sports-bike-crotch-strain". The pillion seat is also very accommodating and were it not for the ridiculous system of fairing hump/grab handle removal I’d say Honda got it just right. Unfortunately however Honda designers have insisted on a system where you can attach the grab handle or the pillion seat hump, but not both. Welcome to the European Union! Honda should know better after all they got it right on the Fireblade. Sort it out! But before I really get going let me tell you how right they got the display.


-’I’ve heard lawnmowers, which have gone to better elocution lesions.’-


An all-new LCD display greets you when you turn the key. It’s like getting into a Ferrari F50. You immediately know how much fuel you have left, the temperature of the engine and air outside, in-case you were wondering why you were freezing, and my favourite, the time. And believe me that clock sure is handy. Ever been bundled up in leathers stuck on the motorway wondering what time it is. Well I have and I’m not exaggerating when I say the digital clock does it for me. If I had the money, I’d buy a VFR just for that clock. Aside from that the display is perfectly contemporary, like the faring, Jonathan Stark would be proud. The speedo is easy to read whilst touring down the motorway, big and bright numbers that you just can’t miss. However, I did find that the orange rev needle did seem to blend in with its white background, but hey I am colour blind. But Honda got it all spot on and I often found myself looking for the ‘James Bond’ machine gun switch for all those annoying four wheeled objects blocking my way.


The VFR has over the years been a favourite with individuals from all walks of life. This can be said of course for great many bikes, but those who buy a VFR are usually the slightly more mature and experienced riders. Indeed, my instructor who helped me passes my test rode a second generation VFR. I also know a that the VFR is a favourite with this countries police officers. That in it’s self should tell you all you need to know, the VFR is a reliable, fun and very fast motorbike, and one I highly recommend. That’s if you can afford to spend over £8,000. But you are getting a whole lot of bike for your money. If a Honda CBR is a BMW 3 series and the Blackbird is the 7 series; then the VFR would have to be compared to a Lexus. (Sorry Honda to mention your car rivals, but they don’t make bikes yet!)


-‘Well done Honda!’-


The new VFR has been given the best from the best. Not only does now have Honda’s new Combined Brake System* from the Blackbird (See the Honda Press release below), it’s new computer controlled Programmed Fuel Injection V-four engine, with increased capacity, is adapted straight out of Honda’s RC45, one of the leading contenders in the World Superbike Series. This 781cc engine delivers a huge handful of low down torque and a maximum of 8.4 kg-m @ 8,500 rpm’s capable of propelling it’s rider at 100bhp into speeds in excess of 160mp/h. Don’t forget you’ll feel so comfortable you’ll be there before you know it. With a well-designed airflow around the new fairing, one never fells like having to hang on for your life. In fact due to the new fairing and "quiet" engine, I often found myself riding slower than I would usually. I seemed to be so comfortable and happy, surrounded by all my creature comforts including my clock, that I wasn’t bothered by the fact that I’d lost my mates.


The new brakes are good, fools would have you believe that they are dangerous in traffic, but don’t pay any attention to them. The VFR stops quickly and efficiently, in fact I felt that they added a little more, if possible, stability to the bike. They may not stop the bike as quick as say a GSX-R 750, but then they won’t scare you to death when you give them a good yank. Well done Honda!


On country lanes I found that the VFR turned into corners superbly smooth and one could be forgiven and feel that the VFR’s front end turns in a little too easily. But that’s only because we’re all used to bike’s which have to be forced through corners. It doesn’t have to be that way. Even with a pillion the VFR flows through corners with the steady ease of the best, better than a Duke does! I made the mistake of riding my editors Motor Guzzi for a short while and almost went straight off the road.


To sum up, the VFR is as damn near perfect as you can get, without the fun being removed. It handles like a dream, goes like a flash and with looks to kill. If Superman rode a bike he’d have the new Honda VFR! Shame about the sound......


For 99 Honda are releasing the VFR in three colours, Italian Red, Pearl Prism Black and new Pearl Shining Yellow. All colours seem to reflect Honda’s emphasis that the new VFR is to be considered a little more tourer, oops I mean sportier.


Honda is even releasing a limited edition 50th Anniversary colour scheme. Based on its classic RC racing colours that lead Honda to victory at the Isle of Man. A silver fairing and bright red fuel tank and seat cowl, carrying Honda’s make of racing history. Which Honda say will provide a strong appeal for racing fans around the world and become a much talked-about machine in years to come. Much laughed about it seems to me! Have you seen the scheme, hey it worked 50 years ago, but now, well maybe Clake Kent would have one, but I’ll stick to the one-tone, thanks.


The Following information is taken from Honda’s Press Information:


Anti-Theft Ignition System


Amidst growing concerns about motorcycle theft, Honda has made concerted efforts to help its customers protect their investments, including the addition of convenient carrying spaces for strong ‘U’-locks and chains and convenient, effective lock-down points built into a motorcycle’s frame and bodywork.


One of Honda’s more innovative devices, however, has been the Anti-Theft Ignition System, which prevents the engine from being started by any other than the motorcycle’s two original keys. This new anti-theft system features a special coded chip implanted in each of the keys supplied with the motorcycle and a coil antenna built into the ring surrounding the upper edge of the key switch that instantly detects the presence of an encoded key. This code is then transmitted to the ignition system’s CPU (central processing unit) and compared against the two code numbers (one for each key) that the CPU is programmed to recognise. If the code is correct, as indicated by a meter panel-mounted LED lighting up when the key is inserted and then extinguishing upon confirmation, the engine can be started normally. However, if the key is identical in every other way, the ignition remains switched off and the engine cannot be started. Likewise, since the engine is disabled at the ignitions ‘black-box’, it cannot be bypassed by either hot-wiring the ignition or exchanging the combination switch module. The system also features a more robustly constructed combination switch that more effectively resists damage from tampering.


While the Anti-Theft Ignition System cannot protect the motorcycle against every possibility of theft, it does effectively prevent one of the most common forms of theft - the motorcycle being ridden away - and in this sense does much to deter potential thieves and joyriders.


Combined Braking System (CBS)


Honda’s CBS is an easy-to-use brake system designed to improve confidence in riding control. Not merely a linked system that divides foot pedal braking force between the rear caliper and one of the front calipers, CBS features a set of uniquely designed 3-piston calipers connected to two independent hydraulic brake systems. These combine to provide an optimal balance of front and rear braking forces whenever the hand lever and/or the foot pedal is used.


Featuring no electronic control, the completely hydraulic system’s key component is an innovative hydro-mechanical linkage that uses the rotational torque exerted on the front calipers when they are engaged to transmit front caliper braking forces to a secondary master cylinder. This secondary master cylinder then applies a corresponding amount of pressure to the rear brake caliper.


The result is brake lever feel identical to that of conventional brake systems, but with a more progressive range of rear brake control for a better balance of braking capability. Because the two systems are independent of one another, both foot pedal and hand lever can be used in any combination without resulting in excessive braking force or other unusual and potential dangerous response.


New Compact Dual Combined Brake System


1 Hand Brake Master Cylinder 5 Left Front Caliper


2 Delay Valve 6 Pedal Actuation


3 Right Front Caliper 7 Foot Brake Master Cylinder


4 Lever Actuation 8 Rear Caliper


Specifications VFR (ED-type)


Price £8,500


Engine Liquid-cooled 4-stroke 16-valve DOHC 90° V-4


Bore ¥ Stroke 72 x 48mm


Displacement 781.7cm


Compression Ratio 11.6 : 1


Carburettor Electronic direct fuel injection


Max. Power Output 110PS/10,500rpm (DIN) (81kW/10,500min-1)


Max. Torque 8.4kg-m/8,500rpm (DIN) (82Nm/8,500min-1)


Ignition Computer-controlled digital transistorised with electronic advance

Starter Electric


Transmission 6-speed


Final Drive ‘O’-ring sealed chain


Dimensions (LxWxH) 2,095 x 735 x 1,190mm


Wheelbase 1,440mm


Seat Height 805mm


Ground Clearance 130mm


Fuel Capacity 21 litres


Wheels Front 17 x MT3.50 ‘U’-section 6-spoke cast aluminium


Rear 17 x MT5.50 ‘U’-section 5-spoke cast aluminium


Tyres Front 120/70 ZR17 (58W)


Rear 180/55 ZR17 (73W)


Suspension Front 41mm H.M.A.S. cartridge-type telescopic fork with stepless preload adjustment, 109mm axle travel


Rear Pro-Link with 7-step preload and stepless rebound-adjustable gas-charged H.M.A.S. damper, 120mm axle travel


Brakes Front 296 x 4.5mm dual discs with Combined 3-piston calipers and sintered metal pads


Rear 256 x 6mm disc with Combined 3-piston caliper and sintered metal pads


Dry Weight 208kg


Colours Italian Red, Pearl Prism Black, Pearl Shinning Yellow

Lambat yang amat...

Catatan Ayah

Own baru keluar wad tadi. Dia masuk wad kat KMC sebab mengalami kecederaan kaki masa cuti raya lepas akibat gelas terjatuh atas kaki. Kaki telah luka dan kena beberapa jahitan kat Hospital Tuanku Fauziah.

Tapi kecederaan semakin teruk yang berkemungkinan jangkitan kuman. Akibat dari itu, kaki beliau jadi bengkak. Jadi beliau ke KMC untuk rawatan lanjut. Beliau telah ditahan kat KMC dan boleh balik petang tadi.

Lepas maghrib tadi, aku sekeluarga pi melawat beliau. Menurut beliau, kaki dibedah sekali lagi dan dicuci sekali lagi. Dari cerita, agak ngeri juga sehingga beliau di "anesgesia". Namun begitu, alhamdulillah...semuanya selamat.

Balik dari rumah beliau, kami anak beranak singgah kat Restoran Hajjah untuk makan.


Sambil-sambil dok tunggu makanan, biasalah anak-anak aku...macam-macam perangai...




Last-last cancel semua order...punyalah lambat...kat sejam tunggu...tak sampai-sampai makanan malah bila ditanya...tak buat pun lagi...yang order pun bukannya payah...nasi goreng saja...padahal bukan ramai pun orang waktu tu...

Bagi aku, aku tak rekomen kat sapa-sapa kalau nak pi makan kat situ...

Akibat lapar...last-last beli bungkus kat Titi Chai...


Makan malam pukul 11:00 malam ni...padan muka...

23 September 2010

Proton Turbo...

Catatan Ayah

Dalam Buletin Utama TV3 tadi diberitakan yang Proton Berhad bakal mengeluarkan enjin turbo tahun depan. Model pertama yang akan guna enjin turbo adalah Proton Exora.

Tak tau lagi enjin apa yang akan dipasang turbo, mungkin Campro sama ada sekali dengan CPS atau tidak. Enjin 1.6 yang ditambah dengan turbo ini akan mempunyai kekuatan sama dengan enjin 2.0...

Dulu Paultan pernah menulis mengenai Exora Turbo.


Gambar diambil dari blog Paultan....

Harap-harap ini akan menjadi kenyataan tahun depan dan harganya pun dengan harapan berpatutan dengan pendapatan kebanyakan rakyat Malaysia....

Lagi satu dengan harapan, janganlah pulak Proton Turbo nanti penuh dengan masalah pulak...

Kalau mahal sangat...nampak gayanya masih guna Kenarilah jawapnya....

Lagi berita mengenai Proton Turbo boleh dibaca di sini...

Z750R...

Catatan Ayah

Kawasaki Z750/Z1000...antara motor yang aku impikan...dengar-dengar dah nak keluar Z750R nanti...model untuk tahun 2011...berapa harga agaknya?...

Z750 juga antara motor-motor yang sesuai dengan tubuh badan aku...terutama ketinggian aku...

Berita mengenai Z750 model 2011 boleh dibaca di sini...

Gaji vs Sara hidup...

Catatan Ayah

Hidup ini semakin hari...semakin????...Umur kita semakin hari semakin bertambah...anak-anak semakin lama semakin membesar dan perbelanjaan kita pun semakin lama semakin besar...

Bagi yang kerja "makan gaji"...adakah gaji kita semakin lama semakin bertambah atau sekadar statik sahaja...Kalau gaji semakin lama semakin bertambah...Alhamdulillah...tetapi adakah perbelanjaan seharian kita semakin lama semakin bertambah...?

Minyak semakin naik....dalam bahasa indah, penyelarasan subsidi dan sebagainya, jadi harga-harga barangan keperluan yang lain akan turut meningkat juga....dengan kata lain...inflasi meningkat...nilai duit semakin menurun...jika dulu seekor ayam harganya RM 3~4 sekilo...adakah sekarang ni dapat dengan harga tersebut...

Begitulah indahnya sistem kewangan Islam...jika dulu seekor ayam harganya 1 dirham....sekarang pun harga seekor ayam tetap 1 dirham....pada pendapat aku, lebih baik kita menggunakan sistem dinar emas seperti yang dilancarkan di Kelantan...sebab kadar inflasi akan dapat dikurangkan kerana kita menentukan harga dengan bersandarkan kepada emas....

Mungkin ada orang akan berkata, jika hendak beli ikan dan sayur macam mana...apa yang aku faham...kita boleh guna dinar emas untuk barang-barang yang mahal...dirham perak untuk barang-barang yang kebiasaan dan fulus (wang ringgit yang disama nilaikan) untuk barang-barang yang murah...

Maafkan aku jika pendapat aku ni tak betul dan tak dipersetujui oleh orang lain kerana ilmu aku taklah sedalam mana...Jika perlu penjelasan lanjut...carilah orang-orang yang berilmu....  

22 September 2010

Mencuri...

Catatan Ayah

Mencuri...itulah perkara paling senang yang orang akan buat....sama ada sebagai mata pencarian atau sekadar suka-suka...

Baru-baru ni aku dapat info dari kawan aku...yang orang suka curi pam disk brake ER6...sama ada depan atau belakang atau kedua-dua sekali ...dan dijadikan spare-part barang panas...ini disebabkan ramai orang dah mampu untuk pakai guna motor ER6....

Baru-baru ni juga...sudah kedengaran berita yang satu kecurian telah berlaku di Perlis...memandangkan agak susah untuk mencuri sebuah motor...yang kadang-kadang lengkap dengan segala kunci...la ni depa curi part pula...dijadikan spare-part barang panas...dulu yang jadi spare-part barang panas adalah motor EX-5 dengan RXS...la ni dah ER6 pulak...

Semoga Allah melindungi kita selalu dari kejadian ini dan kita hendaklah sentiasa beringat...

Dan ingatlah orang yang melakukan perkara ini....jika buat kerja yang haram...tak kan ke mana...sepandai-pandai tupai melompat...akhirnya akan ke tanah juga...

Dan kita hendaklah sentiasa beringat...

19 September 2010

Repair Elken Bio-Pure

Catatan Ayah

Kelmarin waktu pi rumah Nadzari, dia bagi 1 unit RO Elken Bio-Pure untuk dibaiki....menurut Nadzari, berkemungkinan tersumbat..

Pagi tadi, aku buka RO untuk troubleshoot...check membrane dan didapati membrane sudah tidak berapa elok...tapi masih boleh digunakan lagi...mungkin dalam 6 bulan ke setahun...

Selain dari tu, didapati Carbon Filter telah blocked...jadi terpaksa ditukar kedua-dua filter...

 

Polystyrene VS pembalut kertas VS mangkuk tingkat...

Catatan Ayah

Polystyrene..siapa yang tak pernah guna polystyrene....bila kita beli dan bungkus makanan..pasti akan dibungkus dengan polystyrene...kaedah yang murah dan senang...tak banyak dah kedai atau gerai yang menggunakan pembalut kertas...


Tapi tahukah kita yang polystyrene mengambil masa sehingga 500 tahun untuk musnah secara biologi?..Mudah diterbangkan angin dan tidak tenggelam jika berada atas air....dengan kata lain mampu mencemarkan kawasan perairan...

Perihal berkenaan polystyrene boleh dirujuk di sini...

Adakah sudah sampai masa kita kembali kepada zaman 20 ~ 30 tahun lalu...menggunakan mangkuk tingkat. Rasa-rasanya mangkuk tingkat sesuai digunakan sebab ia boleh dicuci dan dan digunakan semula. Sekurang-kurangnya kita mampu mengurangkan penggunaan polystyrene...

Jadi, apa pendapat kawan-kawan sekalian?...

Pelupusan Al-Quran Lama

Catatan Ayah

Pernah kita terfikir macam mana hendak dibuat jika ada Al-Quran, Muqaddam atau cebisan ayat Al-Quran yang lama...yang tidak boleh dibaca lagi...Macam mana kita hendak lupuskannya? Seperti yang telah diketahui umum, ayat-ayat suci Al-Quran tidak boleh diperlakukan ikut suka hati, tidak boleh dilangkah...

Aku pernah diberitahu suatu ketika dulu...jika ada naskah Al-Quran yang lama, yang sudah tidak boleh dibaca disebabkan rosak..satu-satu caranya untuk melupuskannya adalah dengan cara pembakaran. Naskah Al-Quran dibakar dengan tertib dan abunya dicampurkan dengan air dan dibuat siraman pada pokok bunga yang ditanam di dalam pasu. Selain dari dibuat siraman pada pokok, abunya dibuang ke laut..

Tapi kini sudah terdapat inisiatif terbaru yang dibangunkan oleh hamba Allah, cara-cara moden untuk melupuskan naskah-naskah Al-Quran....seperti dilaporkan dalam Berita Harian...

Lupus ikut Syariah
Oleh Hasliza Hassan
hasliza@bharian.com.my
2010/09/19

Pusat Pelupusan Percetakan Saufi kendali usaha musnah al-Quran, buku teks, surah Yassin dan risalah mengandungi petikan ayat suci

DIRIWAYATKAN, seorang sahabat menjumpai al-Quran, menyapukan wangian padanya dan menyimpan di tempat tinggi. Bagi sahabat itu, Allah janjikan syurga. Begitu juga Saidina Umar yang terjumpa keratan al-Quran lalu diambil dan diciumnya, Allah memberikan pahala. 


Inilah kebesaran untuk mereka yang menjaga serta mengagungkan kalimah Allah yang diwahyukan kepada rasul-Nya, Muhammad SAW, menjadi petunjuk kepada umat sekalian alam, tidak kira bagaimana cara dilakukan.


Malangnya, tidak ramai yang tahu cara tepat untuk melupuskan kita suci ini. Kejahilan ramai inilah yang turut mendorong sebuah syarikat tempatan iaitu penerbitan Al-Quran Mushaf Uthmani, Percetakan Saufi menawarkan khidmat pelupusan al-Quran menerusi Pusat Pelupusan Ayat Al-Quran Percetakan Saufi di Batu 10 Cheras, Kajang, Selangor.

Malah, pengalaman Pengerusi Percetakan Saufi, Rahmat Mahdan, menyaksikan sendiri naskhah al-Quran dilonggokkan bersama buku lain di pusat pengumpulan barangan kitar semula miliki bukan Islam, menjadi antara titik tolak kewujudan syarikat itu pada 2008.

“Terkejut dan sedih apabila melihat al-Quran dibiarkan bersepah di pusat kitar semula dan ini menyedarkan saya mungkin ramai tidak tahu bagaimana hendak melupuskan al-Quran. Orang dulu akan bakar tetapi timbul juga persoalan selepas dibakar nak buat macam mana pula?

“Jika ditanam, perlu dipastikan tempat itu tidak di langkah atau abu hendaklah ditaburkan ke laut. Itu yang terlintas di hati saya untuk membantu mereka yang ingin melupuskan al-Quran terutama yang sudah lama dan koyak.


“Selain itu, saya ingin pastikan keagungan ayat Allah dipelihara dan cara saya ialah menyediakan kemudahan mengumpul dan membakar al-Quran supaya umat Islam tidak lagi membiarkan ayat al-Quran begitu saja,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini.

Menurut Rahmat, pihaknya sentiasa mengalu-alukan bantuan orang ramai untuk memastikan al-Quran yang sudah buruk, tidak berkulit dan terkoyak tidak diaibkan dengan dibiarkan begitu saja.

Sebagai usaha menyelamatkan serta memelihara kesucian kalimah Allah, beliau dan keluarga memulakan usaha mengumpul al-Quran, buku teks, Yasin, risalah, akhbar mengandungi surah dan cebisan al-Quran. Hatta, kad jemputan kahwin yang ada kalimah Allah turut dikumpulkan.

Katanya, bahan terkumpul itu kini dibakar secara berkala menggunakan mesin insinerator dan abunya sama ada ditanam dalam telaga khas yang digali di kawasan pengumpulan dan pelupusan atau dihanyutkan di laut di Negeri Sembilan.

Mesin pembakar khas untuk tujuan melupuskan barangan bercetak ayat Al-Quran mengikut prosedur dan syariat Islam iaitu secara pembakaran selaras keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan ke-30 yang bersidang pada 22 Ogos 1992.

Rahmat berkata, Percetakan Saufi adalah syarikat percetakan yang telah diberi lesen oleh Bahagian Kawalan Penerbitan Teks Al-Quran Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk membekal, mengganti dan mengambil Al-Quran lama bukan Mushaf Uthmani bagi tujuan pelupusan.

Syarikatnya juga mendapat kebenaran Bahagian Pendidikan Islam, Kementerian Pelajaran untuk membekal dan memulihara ayat suci di sekolah kebangsaan dan sekolah agama di seluruh negara. Syarikat itu turut mengumpul dan melupuskan Al-Quran lama yang disalah cetak dan tidak mendapat kelulusan Lajnah Tashih Al-Quran KDN terutama yang dicetak sebelum 1990, mengandungi perkataan salah dan jika dibaca membawa maksud salah serta mendatangkan dosa.

Rahmat berkata, selepas usaha Percetakan Saufi itu disiarkan Berita Harian pada Mac lalu, sambutan orang ramai untuk menghantar pelbagai barangan bercetak ayat al-Quran semakin hebat dan menggalakkan.

Melalui kesungguhan itu katanya, tempat pengumpulan al-Quran di Batu 10 Jalan Cheras, Kajang, semakin hari dipenuhi al-Quran dalam pelbagai rupa, buku teks, kertas kerja, malah plet mencetak juga turut dihantar untuk dilupuskan menggunakan bahan kimia.

“Kami bersedia menerima jumlah yang lebih banyak dan saya berbangga jika ada yang ingin mengikut jejak langkah Percetakan Saufi memberi khidmat sukarela ini. Ini usaha memelihara ayat suci al-Quran dan saya hanya memulakan dulu.

“Jika ada pihak lain ingin membantu, itu lebih baik kerana permintaan untuk perkhidmatan ini semakin meluas. Sudah ada permintaan supaya diadakan di wilayah selatan serta utara,” katanya yang sedang membangunkan mesin insinerator kedua bagi tujuan itu dan dijangka siap Disember ini.

Selain pengumpulan dan pelupusan al-Quran, Percetakan Saufi menganjurkan program Skim Al-Quran Wakaf Malaysia bagi menggalakkan umat Islam bersedekah melalui amalan wakaf untuk diedarkan kepada pihak memerlukan. Melalui skim wakaf itu, individu atau syarikat boleh menyumbangkan RM30 untuk naskah Al-Quran Mushaf Uthmani yang kemudian diedarkan ke masjid, surau, rumah anak yatim, rumah kebajikan, sekolah dan maahad tahfiz. Mereka yang ingin menyertai Skim Al-Quran Wakaf Malaysia boleh menghubungi syarikat itu di nombor 03-26933049/03-26915184.

Usaha syarikat itu turut menarik minat tenaga pengajar di Masjidil Haram di Makkah, Dr Syeikh Md Idrees Al Mashrafe, yang menyifatkan ia harus disokong semua pihak terutama umat Islam negara ini.

Katanya, menjadi tanggungjawab umat Islam memastikan kesucian serta kesejahteraan al-Quran yang mengandungi kalam Allah itu sentiasa terpelihara dan jika sudah rosak, hendaklah dilupuskan mengikut tertib.

“Inisiatif Percetakan Saufi menghasilkan mesin insinerator khas untuk membakar al-Quran yang sudah tidak boleh digunakan atau tersalah cetak sewajarnya mendapat sokongan kerana usaha ini bukan mudah, apatah lagi ia dilakukan secara sukarela.

“Saya berharap kerajaan dan orang kaya membantu usaha ini kerana tanggungjawab umat Islam memelihara kesucian mukjizat Nabi Muhammad,” katanya yang mengunjungi pusat pelupusan berkenaan.

'Elak cebisan, abu al-Quran dipijak, langkah'

PELUPUSAN ayat suci al-Quran perlu dilakukan dengan tertib dan setiap aspek diberi perhatian teliti termasuk memastikan abu daripada bahan bakar mengandungi kalimah Allah itu tidak berterbangan, bersepah, dipijak atau dilangkah.

Pengerusi Percetakan Saufi, Rahmat Mahdan, berkata proses pembakaran ayat suci al-Quran menggunakan mesin insinerator khas turut melalui peringkat percubaan dan penambahbaikan. Menurutnya, proses pembakaran al-Quran pada awalnya tidak berjaya kerana keadaan naskah al-Quran yang agak tebal.

Selepas itu katanya, timbul idea untuk mencarik al-Quran termasuk kulitnya yang tebal menggunakan mesin pencarik menjadi helaian kecil yang lebih ringan serta terurai supaya lebih mudah dibakar dan menjadi abu halus.

“Pada mula kami bakar naskah al-Quran terus tetapi memakan masa yang lama dan ada kalanya apabila selesai, ada yang masih tidak terbakar. Kemudian datang ilham untuk mengoyakkan helaian al-Quran terlebih dulu. Bagi memudahkan kerja, saya menghasilkan mesin pencarik yang boleh mengoyakkan kulit al-Quran serta kertas tebal menjadi helaian kecil. Kertas yang kecil lebih ringan, senang dibakar dan lebih mudah menjadi abu,” katanya.

Mesin pencarik kertas itu dihasilkan daripada ideanya sendiri kerana yang ada di pasaran tidak sesuai untuk mencarik kulit al-Quran yang tebal. Awalnya beliau membina mesin itu di Indonesia tetapi hasilnya tidak memuaskan dan yang digunakan kini dibina anak tempatan.

Proses pembakaran dimulakan dengan meracik al-Quran menjadi helaian kecil sebelum dimasukkan ke dalam raga dan dibawa ke mesin insinerator untuk dibakar. Mesin perlu dipanaskan menggunakan gas industri selama empat jam untuk mendapat suhu 600 darjah celsius.

Kertas seberat 300 kilogram dimasukkan pada satu-satu masa ke dalam insinerator melalui dua pintu iaitu pintu utama (berbentuk bulat) jika mesin masih belum panas dan pintu kedua (berbentuk empat segi tepat di bahagian sisi mesin) apabila haba semakin panas.

Kepanasan ruang bakar membolehkan 100 kilogram kertas dibakar dalam masa sepuluh minit dan kemudian abu dibiarkan selama empat jam untuk sejuk sebelum dimasukkan ke dalam bekas menyimpan abu.

Abu yang berterbangan semasa proses pembakaran akan ditangkap oleh mesin aliran air. Abu akan dimasukkan ke dalam plastik atau guni sebelum dihanyutkan ke laut. Pada waktu kecemasan seperti hujan lebat, abu akan dicampurkan dengan air supaya mudah larut sebelum dikebumikan menggunakan corong dalam telaga yang digali di kawasan pelupusan.

Mesin insinerator boleh membakar satu setengah tan kertas pada satu masa dan proses itu memakan masa antara empat hingga lima jam. Keseluruhan proses pembakaran memakan masa lapan hingga sembilan jam termasuk untuk menyejukkan abu.

Rahmat berkata, walaupun nampak mudah, proses pelupusan al-Quran melalui pembakaran itu perlu dilakukan dengan berhati hati kerana tidak ada sehelai kertas tercetak ayat al-Quran atau abu boleh dibiarkan bersepah.

Katanya, pihaknya turut mengupah pekerja untuk mengasingkan kulit tebal dan kertas yang memakan masa serta tenaga kerja, begitu juga untuk mengendalikan mesin meracik bagi memudahkan pembakaran.

Proses pembakaran dilakukan dua kali seminggu atau mengikut keperluan terutama apabila kertas yang sudah diracik semakin banyak.


Semoga kita mendapat sikit sebanyak ilmu tentang cara-cara untuk melupuskan naskah-naskah A-Quran mengikut syariah...

18 September 2010

Melawat Cucu...

Catatan Ayah

Cucu...sapa sangka aku dah ada cucu...cucu menakan...cucu kepada sepupu aku...dah jadi Tok Long aku ni...


Setakat la ni dah ada 3 orang cucu...dah tua dah aku ni rupanya...dan anak-anak aku pun dah ada anak rupanya...hahahahaha...


Lagi gambar-gambir boleh dilihat di sini...

Majlis Raya PASTI Al-Islah

Catatan Ayah

Hari jumaat 17/9/2010, tadika tempat Bang Cik belajar iaitu PASTI Al-Islah telah mengadakan majlis rumah terbuka. Majlis bermula selepas waktu asar.


Ramai yang telah hadir bagi meraikan majlis tersebut. Antara hidangan yang tersedia adalah bihun sup, ketupat, kek coklat, biskut raya dan sate.


Hujan lebat mengiringi majlis ini hampir sejam...Alhamdulillah majlis dapat berlangsung tanpa sebarang masalah...

Lagi gambar-gambir boleh dilihat di sini...

M. Rajoli meninggal dunia...

Catatan Ayah

Semalam sewaktu menonton Berita TV3 jam 12:00 tengah malam, terdapat berita yang menyatakan yang M. Rajoli meninggal dunia. Dilaporkan Allahyarham meninggal pada jam 10:40 malam akibat kanser.

Allahyarham terkenal dengan lakonan sebagai guru agama dan kadang-kadang memegang watak samseng...dan terkenal juga dengan watak komedi.

Semoga roh Allahyarham tergolong bersama dengan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah

 

17 September 2010

Pengalaman raya tahun ini...

Catatan Kakak

Hari raya pertama selepas solat sunat Aidilfitri, saya pergi beraya ke rumah Tokcik dan saya telah pergi banyak rumah. Dan saya telah mendapat banyak duit raya. Bangcik dengan adik pun sama. Lepas tu saya sekeluarga balik rumah, karan takdak jadi panas la. Saya kena tukar baju. Saya pakai seluar pendek. Lepas tu saya pergi rumah abang pulak dan dah nak dekat pukul tujuh, jadi kami semua nak balik rumah la. Duit raya saya dan adik-adik banyak dua ratus lebih. Raya kedua pulak saya buat laksa. Saya ajak kawan-kawan tapi dua orang saja mai. Dua orang yang mai tu nama dia Afiq dan Syafira. Dua-dua kelas sama dengan saya.







\

Fenomena alam...

Catatan Ayah

Tadi waktu maghrib...aku sekeluarga berkesempatan melihat fenomena alam ciptaan Allah Taala...

Maha Suci Allah yang mampu mencipta apa sahaja di alam ini....kita sebagai makhlukNya...sentiasalah mengingatiNya dan membuat segala suruhanNya....

Kejadian ini dirakam di perkarangan rumah mertua aku kat Lubuk Kawah, Jitra sewaktu maghrib...buat renungan kita bersama...


Maha Suci Allah...

16 September 2010

Perjumpaan Geng Teknik...

Catatan Ayah

Hari ni dengan besar hati...aku telah pergi ke Sungai Petani...menghadiri jemputan Ayoi yang mengadakan rumah terbuka serta reunion SMTAS...

Rumah Ayoi terletak di Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani...aku sampai lebih kurang pukul 2:45 petang...hampir tersesat...tapi tak lah teruk mencari...Aku pi sorang saja...anak bini tak ikut sebab depa pi Lubuk Kawah...sebelum tu singgah kat Padang Maharaja dulu...rumah Cik Pah...


Sampai kat sana...dapat jumpa dengan Sharafi dan Sakinazeri...sempat juga sembang-sembang...lama tak jumpa..Khairuddin juga ada masa tu...Sekarang ni Khairuddin seorang guru...


Tak lama kemudian...Gul menyusul....serta Masha, Zam dan Mail Sungai Tiang...Sharafi dan Sakinazeri balik awal sikit dan cuma tinggal aku, Masha, Zam, Gul dan Mail...


Perancangan juga dibuat oleh Manaf...yang nak buat perjumpaan kat KL pada 2/10/10 nanti...InsyaAllah..jika tidak ada sebarang halangan....

Lama juga dok menyembang...sedar-sedar dah dekat pukul 6 petang...

Waktu balik cadang nak singgah rumah Halim...tapi Halim tak dak kat rumah...jadi aku terus balik Lubuk Kawah...sampai Lubuk Kawah jam 6:30 petang...

Lagi gambar-gambir sekitar perjumpaan kat rumah Ayoi di sini...

15 September 2010

Hari Malaysia...

Catatan Ayah

Esok 16/9/2010...buat pertama kali dalam sejarah, Malaysia mendapat cuti umum sempena Hari Malaysia iaitu Hari Penubuhan Malaysia...selepas merdeka pada tahun 1957..Malaysia telah ditubuhkan pada 16 September 1963...

Artikel Penubuhan Malaysia 16 September 1963 yang dipetik dari Arkib Negara Malaysia boleh dibaca di sini...

Selamat bercuti...
 

14 September 2010

Lepak-lepak...

Catatan Ayah

Habis perjumpaan SRK Putra...aku, Kamal, Nahari dan Norliyatuliza joint reunion Sekolah Menengah Derma pulak kat Soo Guan...

Kat situ dah ada Hari Ram..yang kemudiannya diikuti Che Ami, Mushtari, Udin dan Shidi...


Wan Andrina...menyusul kemudian....


Punyalah rancak menyembang...sedar-sedar 3:30 pagi...tu dia....

Lagi gambar-gambir boleh dilihat di sini...

Perjumpaan SRK Putra...

Catatan Ayah

Setelah lama merancang..akhirnya berlangsung juga majlis perjumpaan Sekolah Rendah Kebangsaan Putra batch 1979 ~ 1984...Majlis berlangsung di Bendang Coffee House, Hotel Putra Palace, Kangar jam 8:30 malam...

Seramai hampir 20 orang yang dapat menghadirkan diri setelah hampir 26 tahun tidak berjumpa..Cuma Arbaayah dan Dzulhadzri yang tak dapat hadir kerana pulang awal ke Pulau Pinang dan Kuala Lumpur...

Antara yang hadir termasuk Nahari, Udin, Che Mat, Shamsul Faiz, Kamal, Norsham, Shoni, Safri dan Dzulhawira...manakala yang wanitanya Norliyatuliza, Zalina Ali, Rosmina, Norkhafizah, Suriani, Noor Alwana dan Rosliza...


Masing-masing bercerita mengenai perkembangan masing-masing serta keluarga...mengenai kenangan-kenangan dulu dan macam-macam lagi...

InsyaAllah...di hari lain jika ada kelapangan lagi...kita akan aturkan lagi majlis seperti ini...

Lagi gambar-gambir boleh dilihat di sini...

Sembang-sembang...

Catatan Ayah

2 Syawal...tadi petang dari Lubuk Kawah..terus pi ke Bagan Serai...bukan apa..kereta Adik Ein breakdown...radiator bocor dan water pump  tak function...terpaksa tinggalkan kereta kat workshop kat Bagan Serai untuk dibaiki...

Masa ke sana tadi...jam teruk kat Seberang Prai sebab kabel TNB terbakar kat Jambatan Pulau Pinang..

Balik...malamnya aku ke Kangar sebab ada janji dengan kawan-kawan lama...bukan apa..menyembang sebab lama tak jumpa..Kami semua jumpa kat Sangkar Burung, Simpang Tiga Roundabout, Kangar...

Antara yang mai selain aku..Faizal, Masharuddin dan Dzul...semua ni geng-geng Sek Men Teknik Alor Star...banyak yang sembangkan...imbas kembali cerita-cerita lama...dan macam-macam...sedar-sedar pukul 3:30 pagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...