23 Ogos 2010

Menu berbuka...home made laksa...

Catatan Ayah

Hari ni nak berbuka apa ya?...aku tak tau apa yang aku teringin sebenarnya....last-last ibu bagitau yang dia nak buat laksa...jadi pagi-pagi tadi pi beli ikan kembung sekilo untuk buat kuah dan bahan-bahan lain...


Cuti hujung minggu ni pun aku tak ke mana-mana...hari ni aku banyak habiskan masa dengan buat invoice, quotation dan prepare cheque untuk bayar upah kerja...hampir ke petang aku buat semua tu...laksa dah siap..tunggu untuk berbuka saja...

Lepas pi check angin kedua-dua motor dan kereta...aku ajak family ke pasar ramadhan...saja nak menjamu mata...yang bestnya...tengok bangcik mamai waktu gerak dia dari tidur...dok tak dok...motor beshaq...motor beshaq...


Adik pulak hari ni buat perangai kat pasar ramadhan...tak mau nak jalan...suruh dukung dia...


Tak dak apa pun yang dibeli...saja je jalan-jalan cuci mata...


Antara menu berbuka hari...laksa yang ibu buat tadi, air jambu..jambu beli kat Kangar dan diblender sendiri...dicampur dengan asam ko....

Lepas tarawih...Own pulak call...Nadzari ajak minum kat Maicafe...layan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...