22 Ogos 2010

Buka puasa kat Lubuk Kawah..

Catatan Ayah

Alhamdulillah..setelah temujanji dibuat...siap lagi satu installation FRP kat Taman Guru Fasa 3...rumah Puan Rosina..

Aku pasang dengan Own...siap dalam masa sejam..cuma lupa nak ambik gambar...

Ibu plan untuk buka puasa kat Lubuk Kawah..jadi ibu dengan anak-anak pi Lubuk Kawah jam 1pm tadi...tinggal aku pi petang nanti dengan ER aku...jadi sementara nak pi...pelekat lining kat tayar motor dulu..lining  ni aku order kat Bikeperfect Motor Sport, KL...Jenuh juga nak pasang...kena sabar dan berhati-hati...terima kasih Azuwan Dol....

Tayar depan...


Tayar belakang...


Next modification  mungkin nak pasang slip-on carbon fibre Yoshimura dan radiator grill...tengok bajet terkumpul dulu...

Dalam pukul 6pm..baru aku pi Lubuk Kawah melalui Changloon...Pekan Changloon tadi jam gila...banyak sungguh kenderaan...mungkin orang pi beli baju raya kat C-Mart kot...atas jalan sampai Jitra pun penuh kereta dan lori...aku cuma pelepas gian speed dari Changloon sampai Jitra...dan waktu masuk lebuhraya Changloon-Jitra dan  exit ke Jitra...pelepas gian ambik lap @ leper...bukan apa..kat belah Perlis sampai Alor Star dan Jitra bukannya ada tempat leper macam Kemeren....layan jer lah...

Sampai Lubuk Kawah pun baru pukul 6:30pm...sementara tunggu waktu berbuka...tengok dulu keliling kampung...nampaknya habis padi kat Lubuk Kawah kena padi angin...habis rebah...


Kat rumah mertua aku la ni...cuma tinggal Bang Leh dan anak-anak serta Kak Yam sekeluarga serta Pak Teh Non saja iaitu adik ipar aku yang bongsu...mak dan pak mertua aku dah meninggal...tadi pun cuma kami saja yang buka puasa bersama...yang lain-lain tak mai...


Lepas sembahyang maghrib...balik ler...sampai rumah...masing-masing terleleh....kesian...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...