27 Julai 2010

Elken RO System

Catatan Ayah

Petang tadi Cikgu Omar dari Taman Jaya Diri telah minta aku untuk repair RO System Elken dia. RO sistem Elken dia mengalami kebocoran.

Hasil pemerhatian aku, kebocoran itu berkemungkinan datang dari solenoid valve. Ada kemungkinan connector dah leak atau solenoid valve tu rosak. Jadi aku bawa balik sistem tu ke rumah untuk troubleshoot.


Tapi malam ni aku rasa tak larat nak troubleshoot lagi RO ni...sebab rasa letih sangat dan sakit kepala sikit...mungkin tadi kerja banyak sikit...buat PPM dengan tolong Mat Nor bagi user-training...lagi pun hujan lebat tadi...

Ni pun baru habih prepare Invoice untuk LO yang baru dapat tadi dari Pejabat Kesihatan Perlis. Rasa-rasanya esok kot baru nak troubleshoot RO Elken tu.

Mat Nor tengah dok ajaq depa...

Tapi aku rasa depa semua ni staff nurse-staff nurse.....esok lusa lupa ler apa yang telah diajar...selalunya yang lepas-lepas macam tu ler...berbuih ayaq liuq rasanya aku dok bagi training..balik-balik macam tu juga...itu semua atas attitude rasanya...ambik tau sambil lewa sahaja...

Dalam dok sakit kepala ni...terasa sedap pulak lagu ni....layan jer lah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...