05 Mac 2010

Merantau Warrior...

Catatan Ayah

Hari ni balik lewat sikit sebab 'download" cerita Merantau Warrior dari internet. Saja cari dan download sebab kelmarin kat bank tengok preview cerita ni. Rasa-rasanya macam menarik.

Tadi siap "burn" kat DVD untuk nonton, mungkin esok kot waktu lapang. Sebab pagi esok cadang nak pasang FRP kat rumah Bang Mad kat Binjal.

Kebelakangan ni banyak pula berita penderaan kepada anak-anak kecil. Apa nak jadi manusia la ni. Sedangkan binatang pun sayangkan anak, inikan manusia. Manusia sekarang ni dah jadi lebih teruk daripada binatang. Kalau tak mau anak, beri saja kepada orang yang nak anak. Ramai lagi orang yang bertahun-tahun berusaha untuk dapatkan anak tapi belum berhasil. Inilah yang dikatakan akhir zaman. Keadaan sudah kembali semula ke zaman jahiliyah....pembunuhan anak berleluasa.

Bila ini berlaku, Allah akan turunkan azab. Bila azab diturunkan bukan hanya orang yang melakukan dosa itu sahaja yang terima, tapi semua orang akan terima azab tu. Entah-entah cuaca panas sekarang ini adalah azab Allah kepada manusia. Pemanasan global yang sedang diperkatakan itu hanyalah sebab musabab sahaja.

Sesunguhnya hanya Allah Yang Maha Mengetahui...

Adik Ein telefon tadi beritahu yang saman kat Melaka tu selesai. Khabarnya kereta tu bukan Kenari tapi guna nombor kereta Kenari...pemandunya seorang Cina...Harap-harap tu bila nak "renew" roadtax nanti tiada masalah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan jejak dan ulasan...dan seboleh-bolehnya..tinggalkan nama anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...