28 Oktober 2009

Takziah... - catatan ayah

Pagi tadi dapat panggilan dari Nadzari yang mengatakan Kak Nor (Regional Office) meninggal dunia. Katanya mendapat sakit jantung dan katanya Allahyarhamah dah seminggu masuk hospital di Sungai Petani. Terkejut juga kerana tak disangka-sangka meninggal. Rasanya baru bulan lepas Allahyarhamah datang ke Kangar untuk buat "asset verification" dan sempatlah sembang-sembang dengan Allahyarhamah.

Nak buat macam mana dah ketentuan ilahi....Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarhamah....

Al-Fatihah.....

21 Oktober 2009

Service RO - catatan ayah

Petang tadi pi rumah MA Aziz dengan Nadzari untuk buat service RO. Susah juga nak buka housing filter rumah dia sebab design cabinet dia sempit sikit...Tapi tak pa janji kerja siap...Lepas selesai...test OK...Tapi terlupa satu iaitu stop cock kat tank lupa buka balik....Esoklah call MA Aziz....



Sebelum service...


Selepas service....


Filter lama....kotornya.....


20 Oktober 2009

Takziah... - catatan ayah

Tadi lepas hantar kakak pi sekolah, terus pi ke Kg Paya, Jitra.....ziarah Mak Ngah yang meninggal semalam di Hospital Sultanah Bahiyah....Sampai sana lebih kurang pukul 8:30am....Mayat dimandikan pada pukul 9:30am dan dibawa ke tanah perkuburan Tanah Merah pada pukul 11:30am.

Semoga roh Allahyarhamah Mak Ngah dicucuri rahmat Allah Taala...Amin.....Al-Fatihah....














Repair RO.. - catatan ayah

Petang tadi pi rumah Rosmadi kat Padang Melangit, plan tu nak buat service RO rumah dia tapi dia tak dak pulak....rugi masa....kalau tau dia tak dak...pi rumah orang lain pun tak pa...

Tadi Own telefon, dia kata 6 stage rumah cikgu dekat Taman Desa Pulai leaking....tak palah..esok saja telefon cikgu tu....tanya apa yang leaking....

Repair RO kat Dialysis dengan Zamri...Nadzari tak mai....Zamri kata Nadzari pi mengunjung....sapa yang meninggal tak taulah....tapi lepas tu Zamri telefon Nadzari dan dia kata Nadzari jumpa dengan Nazli...

RO tu bukannya apa cuma grind membrane saja...4 membrane semuanya....Bolehlah 4 jam OT malam ni...buat dari pukul 8 malam sampai 12 tengah malam...








Antara membrane yang digrind....

Tadi dapat berita SMS dari Bang Leh, katanya Mak Ngah yang duduk kat Paya, Jitra dah meninggal kat Hospital Sultanah Bahiyah...




Esok nak ziarah lepas hantaq kakak pi sekolah....Dalam pukul 12 tengahari kena balik sebab kakak keluar sekolah pukul 1pm.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Mak Ngah....Amin...Al-Fatihah....

19 Oktober 2009

Majlis Makan Aidilfitri FMS - catatan ayah

Hari ni Faber buat majlis makan sempena Aidilfitri kat depan ofis Faber. Jemputan cuma pekerja-pekerja Faber saja. Makanan biasa saja....ada mee kari, satay, nasi himpit, cendol, bihun goreng, kek dan kuih-muih.

Satay ayam OK cuma satay daging liat sikit. Bihun goreng tawar sikit... Tak taulah mungkin bukan selera kot....

Majlis berlangsung dari jam 12pm hingga petang....

Malam ni Zamri ajak pi repair RO kat Dialysis pulak...Pwan Muhamadan pula panggil suruh pi ambik duit repair mesin x-ray Klinik Faizah...Lepas tu Pak Ku habaq RO kat Taman Sena balang pecah pulak...hai....macam-macam...

Tapi tak pa....Semua boleh settle kot...


Ada tanjak dak jadi DJ?????



Tengah dok siap meja.....



Ramai yang dok makan.....Alhamdulillah.....

Basuh kereta... - catatan ayah

Lepas balik dari repair Shimadzu, pi tengok kedai cuci kereta sebelah Derma Ikan Bakar. Kedai buka tapi orang kerja tak dak....berhenti makan tengah hari agaknya...Terus balik rumahlah....

Dalam pukul 3pm, keluar Kangar, cadang-cadang nak basuh kereta. Round punya round tak jadi sebab kedai basuh kereta tak dak orang kerja juga...Terus pi Hafifahlah, sebab nak kena beli susu, sabun basuh dan lain-lain.

Balik rumah, apa lagi....cuci keretalah...habis cuci kereta....basuh motor pulak....


Kereta sebelum basuh.....kotor dengan tanah merah...



Bangcik ni tolong ayah basuh kereta ke ambik peluang nak main air???



Kakak pun tolong ayah ke...nak main air....

 
Motor pun pakat basuh.....



Kereta selepas dibasuh.....

 
Terima kasih Kakak....sebab tolong ayah basuh kereta dengan motor...



Bangcik dengan adik dok bersembang apa tu???...


13 Oktober 2009

Adik dan Bang Cik

Hari ni adik dan Bangcik pergi ke Klinik Desa Ujong Batu dengan ibu. Bukan apa, cuma rutin medical check-up, lagi pun hari ni adik kena suntik.

Berat adik hari ni 9kg dan Bangcik 10kg. Berat Bangcik masih tak berubah dari last check-up. Staff nurse suruh ibu bawa Bangcik ke Klinik Behor Lateh hari rabu ni untuk pemeriksaan doktor. Tak taulah macam mana Bangcik ni, makan tak berhenti.....tapi berat tak mau naik...

Adik pula hari ni lepas suntik, demam pula....


Kesian adik...buat perangai sikit sebab demam lepas kena suntik...

Muka tak manis langsung....demam katakan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...