27 Mei 2014

KUALA JURU

Assalamua'laikum,


Lama juga aku tak menulis di blog ni dek kekangan masa...menjalani kehidupan seharian yang semakin 'tough' dan tugasan seharian.


Namun...bak kata orang lama-lama...kehidupan mesti diteruskan...

21 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ MEAN MACHINE

Assalamu'alaikum,


Bersambung lagi dalam cerita KLIMS 2013 ni selepas berehat seketika dek out-station lagi ke Langkawi.


Sebelum tu, aku nak ucapkan takziah kepada keluarga Kak Faridah, jiran yang juga saudara sepupu sebelah ayah aku yang telah kehilangan bapa saudaranya... yang juga bapa saudara sepupu aku tadi.

18 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ PERODUA

Assalamu'alaikum,


Bersambung kembali coretan aku yang tak seberapa ni. Terhenti agak lama dek kesibukan tugasan harian. Dengan kenduri-kendara yang perlu dihadiri, outstation dan sebagainya.


OK lah.... 

14 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ CITROEN

Assalamu'alaikum,


Baru pulang dari outstation kat Kulim. 


So, aku sambung balik kisah jalan-jalan sekeluarga aku kat KLIMS 2013.


Selepas melihat-lihat sekitar ruang pameran Peugeot, kami berpindah pula ke ruang pameran Citroen. Bila tengok kereta Citroen ni... teringat aku kereta Citroen dulu yang menggunakan sistem suspension hydrolic. Bila nak jalan... kereta terangkat. Bila berhenti, suspension turun...

10 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ PEUGEOT

Assalamu'alaikum,


Dari ruang pameran Hall 2, kami sekeluarga keluar dan bergerak pula ke ruang pameran Hall 3.


Kat dewan ni, terdapat lagi beberapa jenama kereta yang terdiri dari Peugeot, Citreon, Perodua dan beberapa gerai peniaga aksesories kereta serta kereta-kereta yang memasuki pertandingan Mean Machine.


Sebelum melanjutkan pengembaraan kami di ruang pameran kat dewan ni... buat sementara waktu kami berehat seketika, beri peluang anak-anak makan-minum dulu bekalan yang dibawa yang berupa roti dan air mineral. Kasi mereka tenaga sikit sebab banyak lagi kenderaan-kenderaan yang nak dilihat.

08 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ INFINITI

Assalamu'alaikum,


Bersambung lagi ceritera aku dan famili di KLIMS 2013.


Dari ruang pameran Nissan, kami bergerak pula ke ruang pameran Infiniti.


Terang cakap,aku sebenarnya tak mengetahui yang terdapat jenama kereta Infiniti ni. Ini pertama kali aku melihat model-model Infiniti.

07 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ NISSAN

Assalamu'alaikum,


Selepas berada sekitar ruang pameran Isuzu, kami sekeluarga berpindah pula ke ruang pameran Nissan.


Nissan mempamerkan model kereta yang sedia ada yang terdiri dari Almera, Navara, Serena dan Note. Selain tu, Nissan pamerkan kereta elektriknya iaitu Leaf.

06 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ ISUZU

Assalamu'alaikum,


Bersambung lagi penceritaan aku di KLIMS 2013. Terhenti seketika dek out-station, menjalani kursus di Agensi Nuklear Malaysia di Bangi.


Tak banyak model Subaru yang dipamerkan di KLIMS 2013 ni. Begitu juga dengan model-model Isuzu yang letaknya bersebelahan dengan ruang pameran Subaru.

01 Disember 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ SUBARU

Assalamu'alaikum,


Selamat berhujung minggu dan selamat mula bekerja esok hari...


Bersambung lagi dalam penceritaan perjalanan aku sekeluarga semasa mengunjungi pameran Kuala Lumpur International Motor Show 2013 yang lalu.


Hati ini teringin juga nak melawat EICMA yang selalu diadakan di Milan, Itali.... tapi belum mampu lagi buat masa ni... jadi kat sinilah aku dan sekeluarga datang... mengisi masa cuti sekolah hujung tahun 2013 ni...

29 November 2013

FAMILY TRIP KLIMS 2013 @ HONDA

Assalamu'alaikum,


Kembali bersiaran... Bukan apa, aku baru jer balik dari out-station kat Langkawi 2 hari 1 malam.. menjalankan tugasan kat Hospital Langkawi.


Sambung balik ceritera aku dan family kat Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS) 2013 yang lalu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...